ΚΟΣΜΟΣ

Λίβερπουλ: Νεκροί ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου και 14χρονη μαθήτρια στο τροχαίο

Λίβερπουλ: Νεκροί ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου και 14χρονη μαθήτρια στο τροχαίο
Jacob King/Pool photo via AP

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το σφοδρό τροχαίο με σχολικό λεωφορείο σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Λίβερπουλ της Βρετανίας το πρωί της Παρασκευής (29/9). Το όχημα που μετέφερε δεκάδες μαθητές ανετράπηκε με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τόσο ο οδηγός, όσο και μία 14χρονη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το λεωφορείο μετέφερε μαθητές από το Calday Grange Grammar School και το West Kirby Grammar School. Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο M53, αποκλείστηκε καθώς η αστυνομία και άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό, το οποίο αναφέρθηκε λίγο μετά τις 8:00 το πρωί.

Επίσης, δύο επιβάτες του λεωφορείου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο παίδων Alder Hey στο Λίβερπουλ με σοβαρά τραύματα, ενώ αρκετοί άλλοι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε γύρω νοσοκομεία για την αντιμετώπιση ελαφρών τραυματισμών, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων.

Από το περιστατικό συνολικά 50 παιδιά μεταφέρθηκαν σε κέντρα υγείας. Από αυτά, 39 πήραν εξιτήριο, ενώ τα υπόλοιπα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για περαιτέρω θεραπεία.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων της περιοχής κήρυξε «μείζον περιστατικό», με μαζική κινητοποίηση πληρωμάτων, καθώς και ενός ελικοπτέρου-ασθενοφόρου.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, το όχημα πιστεύεται ότι προσέκρουσε σε διαχωριστική νησίδα σε έξοδο του αυτοκινητόδρομου, ο οποίος παραμένει κλειστός στο σημείο εκείνο και στις δύο κατευθύνσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ