ΚΟΣΜΟΣ

«Είμαστε οι ζωντανοί - νεκροί»: Συγκλονίζει ο γαμπρός του «ματωμένου γάμου» στο Ιράκ

«Είμαστε οι ζωντανοί - νεκροί»: Συγκλονίζει ο γαμπρός του «ματωμένου γάμου» στο Ιράκ
youtube

Για τη φωτιά στον γάμο στο Ιράκ που άφησε νεκρούς περισσότερους από 100 ανθρώπους, μίλησε ο γαμπρός για πρώτη φορά μετά την τραγωδία.

Οι νεόνυμφοι, η 18χρονη Χανέν και ο 27χρονος Ρεβάν, απολάμβαναν έναν αργό χορό κατά τη διάρκεια του γάμου τους στο Qaraqosh, κοντά στη Μοσούλη, όταν σημειώθηκε η τραγωδία το βράδυ της Τρίτης, 26 Σεπτεμβρίου.

Σε συνέντευξή του στο Sky News, ο Ρεβάν που έχασε 15 μέλη της οικογένειας στο τραγικό συμβάν αποκάλυψε ότι η νύφη, Χανέν, «δεν μπορεί να μιλήσει» μετά τον χαμό 10 μελών της οικογένειάς της, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας και του αδελφού της.

«Είναι αλήθεια ότι καθόμαστε εδώ μπροστά σου ζωντανοί. Όμως μέσα μας είμαστε νεκροί. Είμαστε μουδιασμένοι. Είμαστε νεκροί μέσα μας», είπε ο Ρεβάν.

Ο Ρέβαν εκτιμά ότι η φωτιά ξεκίνησε από τα φώτα στο ταβάνι, πιθανότατα από βραχυκύκλωμα.

«Μπορεί να είναι βραχυκύκλωμα, δεν ξέρω. Όμως η φωτιά ξεκίνησε από το ταβάνι. Νιώσαμε τη ζέστη… Όταν άκουσα το τρίξιμο, κοίταξα το ταβάνι. Τότε το ταβάνι που ήταν όλο νάιλον άρχισε να λιώνει. Χρειάστηκαν μόνο λίγα δευτερόλεπτα».

Ο Ρεβάν έσωσε ηρωικά την τραυματισμένη σύζυγό του που δυσκολευόταν να περπατήσει λόγω του νυφικού, παρασύροντάς την σε ασφαλές μέρος μέσα στο πανικό που δημιουργήθηκε από τη φωτιά στους καλεσμένους.

Η μεγάλη θλίψη οδήγησε τους νεόνυμφους στην οδυνηρή απόφαση να φύγουν από την γενέτειρά τους.

«Δεν μπορούμε να ζούμε πια εδώ. Θέλω να πω, κάθε φορά που προσπαθούμε να έχουμε λίγη ευτυχία, κάτι τραγικό μας συμβαίνει και καταστρέφει την ευτυχία. Οπότε είναι καλύτερο να φύγουμε», εξήγησε ο Ρεβάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ