ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες από τους πυροβολισμούς σε εμπορικό

Ταϊλάνδη: Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες από τους πυροβολισμούς σε εμπορικό
(AP Photo/Tian Macleod Ji)

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς μέσα στο πολυτελές εμπορικό κέντρο Siam Paragon της Μπανγκόκ, δράστης του οποίου φέρεται να είναι ένας 14χρονος. Ο ύποπτος ένοπλος συνελήφθη από την αστυνομία. Την ανησυχία του για το περιστατικό εξέφρασε ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός Σρέθα Θαβίσιν

Η Κεντρική Υπηρεσία Ερευνών της Ταϊλάνδης ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook μια φωτογραφία ενός άνδρα που υποστηρίζει ότι είναι ο ύποπτος ένοπλος.

«Είμαι ενήμερος για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Siam Paragon και έχω διατάξει την αστυνομία να διερευνήσει το θέμα. Κυρίως ανησυχώ για τη δημόσια ασφάλεια», έγραψε ο πρωθυπουργός στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Στο εμπορικό κέντρο εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού: οπτικό υλικό, που δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί και ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύσωσης, δείχνει ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά, να βγαίνουν τρέχοντας από το εμπορικό κέντρο Siam Paragon και φρουρούς ασφαλείας να τους βοηθούν να φύγουν πριν ανακοινωθεί η σύλληψη του υπόπτου.

Ένα από τα βίντεο αυτά δείχνει κόσμο να βρίσκει καταφύγιο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο εστιατορίου. Το Reuters δεν μπορούσε άμεσα μα διακριβώσει τις πληροφορίες ή την γνησιότητα των βίντεο.

Νωρίτερα, ο τοπικός σταθμός Channel 3 μετέδωσε ότι μέσα από τις τουαλέτες του εμπορικού κέντρου ακούγονταν ήχοι που θύμιζαν πυροβολισμούς.

Η τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με μεγάλες ουρές από αυτοκίνητα να σχηματίζονται έξω από το εμπορικό κέντρο υπό καταρρακτώδη βροχή.

Η ένοπλη βία είναι συχνό φαινόμενο στην Ταϊλάνδη. Ένας πρώην αστυνομικός σκότωσε 22 παιδιά μέσα σε ένα νηπιαγωγείο τον περασμένο χρόνο στη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι και όπλο, ενώ το 2020 ένας στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε 57 στη διάρκεια επίθεσης που εκδηλώθηκε σε τέσσερα διαφορετικά μέρη εντός και στα πέριξ της πόλης Νακόν Ρατσασίμα στα βορειοανατολικά της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ