ΚΟΣΜΟΣ

Μίλαν Ραντόιτσιτς: Συνελήφθη ως υπεύθυνος των ενόπλων συγκρούσεων στο Κόσοβο

Μίλαν Ραντόιτσιτς: Συνελήφθη ως υπεύθυνος των ενόπλων συγκρούσεων στο Κόσοβο
O υπεύθυνος για τις ένοπλες συγκρούσεις στο βόρειο Κόσοβο Μίλαν Ραντόιτσιτς (στο κέντρο) AP Photo/Darko Vojinovic

Τη σύλληψη του υπευθύνου για τις ένοπλες συγκρούσεις που ξέσπασαν στο βόρειο Κόσοβο στις 24 Σεπτεμβρίου, Μίλαν Ραντόιτσιτς, ανακοίνωσε την Τρίτη (3/10) το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείο σημειώνεται ότι μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα του Ραντόιτσιτς, ο Ανώτατος Γενικός Εισαγγελέας Βελιγραδίου διέταξε την προσαγωγή του και το δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκισή του για 48 ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 29 Σεπτεμβρίου, πέντε ημέρες μετά την εκδήλωση της ένοπλης σύρραξης, ο Μίλαν Ραντόιτσιτς ανέλαβε την ευθύνη για την οργάνωση και την επίθεση κατά της αστυνομίας στο χωριό Μπάνισκο, στο βόρειο Κόσοβο.

Την ίδια μέρα παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της «Σερβικής Λίστας», του μεγαλύτερου κόμματος των Σέρβων του Κοσόβου, που έχει την υποστήριξη του Βελιγραδίου.

Μετά τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις, ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου Τζελάλ Σβέτσλα προειδοποίησε την Δευτέρα (2/10) ότι η Πρίστινα θα ζητήσει την έκδοση του Ραντόιτσιτς και όσων Σέρβων που συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά της αστυνομίας και διέφυγαν στην Σερβία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ