ΚΟΣΜΟΣ

Μάικλ Τζόρνταν: Μπήκε στη λίστα με τους 400 πλουσιότερους των ΗΠΑ - Ποιος είναι στην κορυφή

Μάικλ Τζόρνταν: Μπήκε στη λίστα με τους 400 πλουσιότερους των ΗΠΑ - Ποιος είναι στην κορυφή
AP Photo

Τη μία επιτυχία μετά την άλλη συνεχίζει να γνωρίζει ο θρύλος του μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος, χρόνια μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, γίνεται ολοένα και πλουσιότερος, με τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο.  

Σύμφωνα με το CNNi, ο θρύλος του NBA έφτασε σε ένα νέο ορόσημο στην επιχειρηματική του καριέρα, καθώς είναι ο πρώτος επαγγελματίας αθλητής που κατατάσσεται στους 400 πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής, με βάση τα στοιχεία του Forbes.

Ο Τζόρνταν εισέρχεται στη λίστα Forbes 400 στον αριθμό 379, αφού πούλησε το πλειοψηφικό του μερίδιο στην ομάδα Σάρλοτ Χόρνετς νωρίτερα φέτος.

Το Forbes εκτιμά ότι η καθαρή αξία της περιουσίας του διάσημου μπασκετμπολίστα ανέρχεται σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Κέρδισε την ιδιότητα του δισεκατομμυριούχου το 2015, εν μέρει μέσω της συμφωνίας του με τη Nike, αλλά και μέσω προσοδοφόρων συμβολαίων με τις Hanes, Gatorade και Upper Deck.

Ο Τζόρνταν έχει γίνει γνωστός για τη φιλανθρωπία του, κάνοντας μια δωρεά-ρεκόρ ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων στο Make-A-Wish America προς τιμήν των 60ων γενεθλίων του – τη μεγαλύτερη δωρεά από άτομο στην 43χρονη ιστορία του ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια των 15 σεζόν του στο ΝΒΑ, ο Τζόρνταν κέρδισε πέντε βραβεία MVP και έξι τίτλους με τους Chicago Bulls. Θεωρούμενος από πολλούς ως ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, αποσύρθηκε για τελευταία φορά το 2003 μετά από δύο σεζόν με τους Washington Wizards.

Με την εκτιμώμενη αξία της περιουσίας του Ίλον Μασκ, η οποία ανέρχεται σε 251 δισεκατομμύρια δολάρια, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX βρίσκεται στην κορυφή της λίστας Forbes 400, μπροστά από τον ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos, ο πλούτος του οποίου εκτιμάται σε 161 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes, οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι της Αμερικής αξίζουν πλέον συνολικά 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ισοδυναμεί με το ρεκόρ του 2021 και είναι ελαφρώς υψηλότερο από το ΑΕΠ της Ιαπωνίας το 2022 (4,23 τρισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ