ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Αστυνομικός άνοιξε πυρ κατά Ισραηλινών τουριστών - Δύο νεκροί

Αίγυπτος: Αστυνομικός άνοιξε πυρ κατά Ισραηλινών τουριστών - Δύο νεκροί
Αιγύπτιοι αστυνομικοί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Amr Nabil

Πυρά εναντίον Ισραηλινών τουριστών στην πόλη της Αλεξάνδρειας, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο Ισραηλινούς και έναν ντόπιο άνοιξε Αιγύπτιος αστυνομικός ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ. 

Το τηλεοπτικό κανάλι Extra News, το οποίο έχει στενούς δεσμούς με τις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας, επικαλούμενο έναν άγνωστο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, ο οποίος ανέφερε ότι ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκε στην επίθεση, η οποία έλαβε χώρα στην τοποθεσία του πυλώνα του Πομπήιου στην Αλεξάνδρεια.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή ο ύποπτος δράστης συνελήφθη.

Από την πλευρά της η ισραηλινή υπηρεσία διάσωσης Zaka ανέφερε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Αλεξάνδρεια. Η επίθεση σημειώθηκε καθώς το Ισραήλ έχει ανοίξει μέτωπο με Παλαιστίνιους μαχητές μετά από μια μεγάλη εισβολή από τη Γάζα.

Ο Γιόσι Ζουμ, οι γονείς του οποίου ταξίδευαν στη σκηνή, δήλωσε στο ισραηλινό κανάλι 12 News ότι βρίσκονταν σε ένα οργανωμένο ταξίδι με 17 άτομα. «Απ' όσο γνωρίζω, η μητέρα μου αλληλογραφούσε μαζί μας την τελευταία ώρα και είπε ότι βρίσκονται σε ένα μουσείο στην Αλεξάνδρεια».

Το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ελέγχει τις αναφορές, αλλά δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες της επίθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ