ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Με απόφαση Μακρόν βγαίνουν στους δρόμους 7.000 στρατιώτες υπό το φόβο ισλαμιστικών επιθέσεων

Γαλλία: Με απόφαση Μακρόν βγαίνουν στους δρόμους 7.000 στρατιώτες υπό το φόβο ισλαμιστικών επιθέσεων
Ludovic Marin, Pool via AP

Την κινητοποίηση 7.000 στρατιωτών διέταξε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να αυξηθούν οι περιπολίες ασφαλείας από ισλαμιστικές επιθέσεις,

Η ανακοίνωση από τα Ηλύσια Πεδία έγινε την Παρασκευή, 13/10, την στιγμή που η Γαλλία τέθηκε σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας, αφού ένας 20χρονος ισλαμιστής μαχαίρωσε θανάσιμα έναν εκπαιδευτικό και τραυμάτισε σοβαρά άλλους δύο ανθρώπους σε επίθεση σε σχολείο στην πόλη Αράς στα βόρεια της χώρας.

Από το γραφείο του Μακρόν ανακοινώθηκε πως οι στρατιώτες θα κινητοποιηθούν από το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι νεωτέρας.

Θα ενισχύσουν μια επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στο πλαίσιό της διεξάγουν τακτικά περιπόλους σε μεγάλα αστικά κέντρα και σε τουριστικά μέρη.

Ξεκινά περιπολιες η γαλλική αστυνομίαAP Photo/Lewis Joly

Η κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας κηρύχθηκε καθώς η Γαλλία φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι και αντιμετωπίζει απόψε στα προημιτελικά τη Νότια Αφρική.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε πως η επίθεση στο Αράς συνδέεται με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, όπου το Ισραήλ διεξάγει στρατιωτική επίθεση εναντίον των μαχητών της Χαμάς που το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησαν αιματηρή επιδρομή στο ισραηλινό έδαφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ