ΚΟΣΜΟΣ

Πεκίνο: «Το Ισραήλ δρα πέραν του πεδίου της αυτοάμυνας» λέει ο κινέζος ΥΠΕΞ

Πεκίνο: «Το Ισραήλ δρα πέραν του πεδίου της αυτοάμυνας» λέει ο κινέζος ΥΠΕΞ
Τραυμαρισμένοι Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας μεταφέρονται στο νοσοκομείο al-Aqsa. AP Photo/Hatem Moussa

Η δράση του Ισραήλ στη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς προχωρεί «πέραν του πεδίου της αυτοάμυνας» και η κυβέρνηση Νετανιάχου πρέπει να σταματήσει «να τιμωρεί συλλογικά» τους κατοίκους της Γάζας, υποστήριξε ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι.

«Η δράση του Ισραήλ προχώρησε πέραν του πεδίου της αυτοάμυνας» και οι ηγέτες του οφείλουν να σταματήσουν «να τιμωρούν συλλογικά τον πληθυσμό της Γάζας», δήλωσε το Σάββατο, 14/10, ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας προς το σαουδάραβα ομόλογό του Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κινέζου ΥΠΕΞ, που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Εξάλλου ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας για τη Μέση Ανατολή θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα την περιοχή εξαιτίας της κρίσης στο Ισραήλ και τη Γάζα, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN.

Ο κινέζος ειδικός απεσταλμένος Ζάι Τζουν δήλωσε στο CGTN ότι «θα ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία με όλα τα μέρη προς την κατεύθυνση μιας κατάπαυσης του πυρός, της προστασίας των αμάχων, της αποκλιμάκωσης και της προώθησης ειρηνευτικών συνομιλιών».

AP Photo/Maya Allerruzzo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ