ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 500 νεκροί από επιδρομή στο νοσοκομείο της Γάζας - Διερευνάται το θέμα λέει το Ισραήλ

Τουλάχιστον 500 νεκροί από επιδρομή στο νοσοκομείο της Γάζας - Διερευνάται το θέμα λέει το Ισραήλ
Φωτογραφία αρχείου από τραυματισμένους στη Γάζα AP Photo/Abed Khaled

Τουλάχιστον 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Παλαιστίνης.

Το πλήγμα σημειώθηκε στο αραβικό νοσοκομείο al-Ahli, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Πολλοί από τους τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

Όπως μεταδίδει το al jazeera βομβαρδίστηκε χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές που εμποδίζουν το ιατρικό προσωπικό να συνεχίσει και να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σε χιλιάδες ανθρώπους.

Στο νοσοκομείο αυτό βρίσκονται εκατοντάδες Παλαιστίνιους που έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των ισραηλινών επιδρομών στον θύλακα.

«Η σφαγή στο αραβικό νοσοκομείο al-Ahli δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία μας. Ενώ έχουμε γίνει μάρτυρες τραγωδιών σε προηγούμενους πολέμους, αυτό που συνέβη απόψε ισοδυναμεί με γενοκτονία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Πολιτικής Άμυνας, Μαχμούντ Μπασάλ.

Ισραήλ: Υπό διερεύνηση οι αναφορές για τον βομβαρδισμό

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε πως διερευνώνται οι αναφορές για τον βομβαρδισμό αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «υπάρχουν πολλές ψευδείς πληροφορίες από τη Χαμάς».

Αμπάς: Τριήμερο πένθος για την εκατόμβη νεκρών

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για την εκατόμβη νεκρών από την επιδρομή στο νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ