ΚΟΣΜΟΣ

Οι ιερόδουλες του Άμστερνταμ διαμαρτύρονται για τα σχέδια μεταφοράς των Κόκκινων Φαναριών

Οι ιερόδουλες του Άμστερνταμ διαμαρτύρονται για τα σχέδια μεταφοράς των Κόκκινων Φαναριών
Η μετακίνηση της περιοχής με τα Κόκκινα Φανάρια είναι η τελευταία προσπάθεια του Άμστερνταμ να αλλάξει την εικόνα του ως πρωτεύουσα των πάρτι (AP Photo/Peter Dejong)

Οι ιερόδουλες στο Άμστερνταμ διαμαρτύρονται για τη σχεδιαζόμενη μεταφορά της περίφημης συνοικίας τους με τα Κόκκινα Φανάρια σε ένα «ερωτικό κέντρο» εκτός πόλης.

Δεκάδες γυναίκες, πολλές φορώντας μάσκες για να προστατέψουν την ταυτότητά τους, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους προς το Δημαρχείο, κρατώντας πανό που έγραφαν: «Αν δεν φταίμε οι εργαζόμενες του σεξ, τότε γιατί τιμωρούμαστε;»

Ο δήμαρχος, Φεμκε Χαλσεμα, θέλει να «ξεριζώσει» την περιοχή με τα κόκκινα φανάρια και να τη μεταφέρει έξω από την πόλη σε έναν ειδικά διαμορφωμένο οίκο ανοχής, με στόχο να απαλλάξει το Άμστερνταμ από την εικόνα του ως «πόλη της αμαρτίας», μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό των τουριστών και τα ποσοστά μικρο-εγκληματικότητας που καταγράφονται στην περιοχή.

Οι ιερόδουλες αισθάνονται ότι γίνονται αποδιοπομπαίοι τράγοι για τους εγκληματίες που συγκεντρώνονται στην περιοχή.

«Οι Αρχές είχαν σχέδιο να μειώσουν τον αριθμό των οίκων ανοχής ήδη το 2007. Τότε ήταν λόγω της καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων και της κακοποίησης και τώρα αφορά την καταπολέμηση του μαζικού τουρισμού», ανέφερε μια ιερόδουλη σύμφωνα με τη Guardian.

Ο Χαλσεμα αντιτίθεται εδώ και πολύ καιρό στην παλιά συνοικία με τα κόκκινα φανάρια, γνωστή ως De Wallen, όπου οι ιερόδουλες στέκονται στα παράθυρα και περιμένουν πελάτες.

Το δημοτικό συμβούλιο έχει διαθέσει τρεις πιθανούς χώρους για τη στέγαση του οίκου ανοχής, το οποίο θα έχει 100 δωμάτια.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έχει εμπλακεί επίσης στη διαμάχη, αφού ένας πιθανός χώρος για τον σχεδιαζόμενο οίκο ανοχής βρίσκεται κοντά στα κεντρικά του γραφεία. Ο EMA εξέφρασε την οργή του, λέγοντας ότι θα μπορούσε να επηρεάσει την ασφάλεια των ανθρώπων που εργάζονται μέχρι αργά στο γραφείο.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει αίτηση κατά της μεταφοράς των οίκων ανοχής, ζητώντας αντ' αυτού καλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή, ειδικά τη νύχτα.

Η μετακίνηση της περιοχής με τα Κόκκινα Φανάρια είναι η τελευταία προσπάθεια του Άμστερνταμ να αλλάξει την εικόνα του ως πρωτεύουσα των πάρτι. Ξεκίνησε επίσης μια εκστρατεία για να μειώσει τους τουρίστες στην περιβόητη περιοχή, η οποία προκάλεσε σάλο στη Βρετανία αφού το συμβούλιο είπε ότι θα ξεκινούσε στοχεύοντας Βρετανούς άνδρες ηλικίας 18 έως 35 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ