ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στο Λονδίνο - Έκλεισε σταθμός του Μετρό

Μεγάλη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στο Λονδίνο - Έκλεισε σταθμός του Μετρό
Από τη διαδήλωση στο Λονδίνο AP Photo/David Cliff

Μεγάλη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (21/10) στο Λονδίνο.

Μάλιστα ο σταθμός King’s Cross του μετρό στο κέντρο του Λονδίνου έκλεισε καθώς έως και 100.000 άνθρωποι συμμετέχουν την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται από την επέλαση της καταιγίδας.

AP Photo/David Cliff

Ο σταθμός επιτρέπει στους ανθρώπους να αποχωρήσουν από το κέντρο, αλλά όχι να εισέλθουν, ως «προσωρινό» μέτρο. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σμήνη ανθρώπων που περιμένουν το τρένο στο King’s Cross, με γεμάτες τις αποβάθρες στις γραμμές του μετρό σε όλο το Λονδίνο καθώς ο κόσμος φτάνει για να παρακολουθήσει την πορεία, από το Marble Arch προς το Whitehall και την πλατεία του Κοινοβουλίου.

Τα πλήθη κρατούσαν ψηλά πλακάτ που έγραφαν «Ελεύθερη Παλαιστίνη», ενώ άλλοι άνοιξαν μια γιγάντια παλαιστινιακή σημαία και άφησαν πράσινες φωτοβολίδες καπνού. Οι διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα, στον απόηχο της αιφνιδιαστικής τρομοκρατικής επίθεσης από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Μια γυναίκα, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε στο Reuters: «Ως Παλαιστίνιος που θα ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι μια μέρα, ως Παλαιστίνιος που έχει αδέρφια και αδερφές στη Γάζα και οικογένεια, εύχομαι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα – αλλά διαμαρτυρόμαστε, είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τη στιγμή».

AP Photo/David Cliff

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε «χωρίς επεισόδια» με τη μητροπολιτική αστυνομία να επιβεβαιώνει ότι έχει δει μια τεράστια αύξηση στα αντισημιτικά και ισλαμοφοβικά εγκλήματα μίσους από τις αρχές Οκτωβριου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ