ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης τoυ μακελειού στο Μέιν

ΗΠΑ: Νεκρός ο δράστης τoυ μακελειού στο Μέιν
Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στο Μέιν Androscoggin County Sheriff's Office via AP

Νεκρός βρέθηκε ο φερόμενος ως δράστης των επιθέσεων, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 18 ανθρώπους και είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 13 στη μικρή πόλη Λιούιστον της πολιτείας Μέιν (βορειοανατολικά), Ρόμπερτ Καρντ, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ επικαλούμενα την Αστυνομία. 

Ο 40χρονος έφεδρος του αμερικανικού στρατού κατά τα πρώτα στοιχεία αυτοκτόνησε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξέλιξη που βάζει τέλος στο ανθρωποκυνηγητό 48 ωρών μετά το πιο πολύνεκρο επεισόδιο στην ιστορία της πολιτείας τα τελευταία χρόνια.

Όπως μεταδίδει το CNNi, το πτώμα βρέθηκε σε περιοχή με βλάστηση κοντά στην πόλη Λίσμπον, όχι μακριά από κέντρο ανακύκλωσης στο οποίο εργαζόταν μέχρι την πρόσφατη απόλυσή του.

«Είναι νεκρός (...) Η πολιτειακή αστυνομία του Μέιν εντόπισε το πτώμα», δήλωσε η κυβερνήτρια Τζάνετ Μιλς.

Yπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος πρώην εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων του αμερικανικού στρατού στο Μέιν, είχε πάρει εξιτήριο από μονάδα ψυχικής υγείας.

Η νοσηλεία του σε μονάδα ψυχικής υγείας είχε τότε κριθεί απαραίτητη μετά από απειλές, που εξαπέλυσε, πως θα ανατινάξει αμερικανική στρατιωτική βάση.

Η πιο πολύνεκρη επίθεση τα τελευταία τέσσερα χρόνια

Η επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (25/10) μετρά τα περισσότερα θύματα στις ΗΠΑ από τον Αύγουστο του 2019, όταν νεαρός εφοδιασμένος με AK-47 άνοιξε πυρ εναντίον πελατών σούπερ μάρκετ στο Ελ Πάσο, κυρίως μεξικανούς και λατινοαμερικάνους, διαπράττοντας –σύμφωνα με τις αρχές– έγκλημα ρατσιστικού μίσους.

Η φονικότερη επίθεση ενόπλου στην αμερικανική ιστορία διαπράχτηκε στο Λας Βέγκας το 2017, όταν άνδρας που είχε στην κατοχή του αρκετά αυτόματα τουφέκια άνοιξε πυρ από δωμάτιο σε υψηλό όροφο ξενοδοχείου στο Λας Βέγκας. Απολογισμός: 58 νεκροί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ