ΚΟΣΜΟΣ

Πεντάγωνο: Στόχοι επιθέσεων 23 βάσεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία

Πεντάγωνο: Στόχοι επιθέσεων 23 βάσεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία
Πεντάγωνο AP Photo/Carolyn Kaster

Στόχος 23 επιθέσεων έχουν γίνει της τελευταίες δύο εβδομάδες δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία, όπως δήλωσε τη Δευτέρα (30/10) ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. 

«Μεταξύ της 17ης και της 26ης Οκτωβρίου δυνάμεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού έγιναν στόχος επιθέσεων 14 φορές στο Ιράκ και άλλες 9 στη Συρία», είπε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Οι επιθέσεις, που έγιναν με drones ή/και ρουκέτες, «στην πλειονότητά τους απέτυχαν να πλήξουν τους στόχους τους χάρη στις ισχυρές άμυνές μας», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως, οι επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων έχουν αυξηθεί από την 7η Οκτωβρίου και το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζεται πως το Ιράν ότι εμπλέκεται στις ενέργειες αυτές, απαντώντας με πλήγματα εναντίον δυο εγκαταστάσεων στην ανατολική Συρία που χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης, αλλά και στα αεροδρόμια, σύμφωνα με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Η Ουάσιγκτον διατηρεί ανεπτυγμένους κάπου 900 στρατιωτικούς της στη Συρία και άλλους σχεδόν 2.500 στο Ιράκ στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ