Αμβούργο: Ανθρωποκυνηγητό για τους μαθητές που εισέβαλαν σε σχολείο και απείλησαν καθηγήτρια
Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές στο Αμβούργο για να εντοπίσουν τους δύο μαθητές που μπήκαν σε αίθουσα του σχολείου Μπλακενέζε και απείλησαν καθηγήτρια.
Μάλιστα ο ένας από αυτούς φέρεται να ήταν οπλισμένος με ένα πιστόλι.
Στο σημείο αναπτύχθηκαν ειδικές δυνάμεις και πάνοπλοι αστυνομικοί. Ελικόπτερα έκαναν επίσης κύκλους πάνω από το σχολείο. Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό, όπως αναφέρει η Bild ότι οι ύποπτοι είχαν προφανώς διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.
Το Μπλάνκενεζε βρίσκεται στον Έλβα και θεωρείται μάλλον εύπορη γειτονιά. Το σχολείο έχει περίπου 1150 μαθητές - περίπου 400 από αυτούς μόνο στο γυμνάσιο. Οι καθηγητές του σχολείου είναι 120.
Στο μεταξύ η ειδική ομάδα SEK ερευνά το σχολικό συγκρότημα και συνοδεύει μαθητές έξω από το κτίριο. Τα παιδιά οδηγούνται κατόπιν σε στρατόπεδο της περιοχής, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι γονείς τους.
Στο σημείο βρίσκονται ήδη διασώστες και ασθενοφόρα, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει ελικόπτερο της Αστυνομίας.
Δύο τάξεις εκκενώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ όλες οι υπόλοιπες εξακολουθούν να παραμένουν κλεισμένες στις αίθουσες διδασκαλίας τους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συναγερμός σε σχολείο στο Αμβούργο για παρουσία ενόπλων - Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας
e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 12 έως τις 16 Ιανουαρίου
06:00
Επίδομα θέρμανσης 2026: Πώς υπολογίζεται το επίδομα - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
05:00
Επιστροφή ενοικίου: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους
04:00
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Πότε λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα κατάρτισης δικαιούχων ανέργων
03:00