ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Το Ισραήλ δοκιμάζει την υπομονή μας - Συμβαίνει ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Ερντογάν: Το Ισραήλ δοκιμάζει την υπομονή μας - Συμβαίνει ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Emrah Gurel

Νέα σφοδρά πυρά κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε σε ομιλία του με αφορμή την 85η επέτειο σαν σήμερα από το θάνατο του πατέρα της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  

«Δοκιμάζουν την υπομονή μας με την αυταπάτη της "γης της επαγγελίας", η οποία περιλαμβάνει το έδαφος της χώρας μας, και με απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων. Έρχεται η μέρα που αυτοί που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα αθώα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους της Παλαιστίνης παρά την ανήθικη τυραννία που εφαρμόζουν, θα ξυπνήσουν από αυτό το χοντροκομμένο όνειρο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Γάζα, ο Ερντογάν τόνισε: «Μια καταστροφή, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας συμβαίνει μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Αυτοί που σφετερίστηκαν βίαια τη γη όπου ο παλαιστινιακός λαός ζει εδώ και χιλιάδες χρόνια προσπαθούν να οικοδομήσουν ένα κράτος που υπάρχει μόλις 75 χρόνια και του οποίου η νομιμότητα έχει γίνει αμφισβητήσιμη με τον δικό τους φασισμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος κλιμακώνει τις φραστικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

«Ο κόσμος σιωπά, ειδικά η Αμερική και η Δύση σιωπούν μαζί», είπε χαρακτηριστικά από την Τασκένδη όπου βρέθηκε για τη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας.

«Το Ισραήλ έχει παραβιάσει τις ανθρωπιστικές αξίες, βομβαρδίζοντας σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία και χώρους λατρείας. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός. Έχουμε στείλει μέχρι στιγμής περισσότερους από 230 τόνους υλικού βοήθειας στην περιοχή. Η ανθρωπιστική μας βοήθεια συνεχίζεται, η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη για την ανακούφιση των δεινών», ανέφερε ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ