ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο IDF θα μεταφέρει τα νεογνά από το Αλ Σίφα σε «πιο ασφαλές» νοσοκομείο

Ισραήλ: Ο IDF θα μεταφέρει τα νεογνά από το Αλ Σίφα σε «πιο ασφαλές» νοσοκομείο
AP Photo/Abed Khaled

Μερική αναδίπλωση του ισραηλινού στρατού για τις επιθέσεις στα νοσοκομεία και ειδικά στα μαιευτήρια, μετά από τις καταγγελίες της Ισραηλινής μη κυβερνητικής οργάνωσης Physician for Human Rights-Israel («Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Ισραήλ») αλλά και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΜDF) για τον θάνατο δύο πρόωρων βρεφών,  μετά την αναγκαστική διακοπή της εντατικής μονάδας φροντίδας νεογνών ελλείψει ηλεκτρικού ρεύματος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο της Λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό πολιορκία

 

Η ισραηλινή ΜΚΟ ανέφερε πως άλλα 37 βρέφη κινδυνεύουν.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου 11/11, ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα βοηθήσουν να απομακρυνθούν αύριο, Κυριακή. 12/11, τα βρέφη από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, στην Πόλη της Γάζας.

Ο στρατός συντονίζει την εκκένωση αυτή με τη διοίκηση του νοσοκομείου, πρόσθεσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Το προσωπικό του νοσοκομείου Σίφα ζήτησε να βοηθήσουμε αύριο (Κυριακή) να μεταφερθούν τα μωρά από την παιδιατρική κλινική σε ένα πιο ασφαλές νοσοκομείο. Θα παράσχουμε την απαιτούμενη βοήθεια», είπε ο Χαγκάρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ