ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλώσεις κατά του αντισημιτισμού στη Γαλλία - «Η καρδιά μου μαζί σας» είπε ο Μακρόν

Διαδηλώσεις κατά του αντισημιτισμού στη Γαλλία - «Η καρδιά μου μαζί σας» είπε ο Μακρόν
AP Photo/Sylvie Corbet

Με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή στη Γαλλία συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις κατά του αντισημιτισμού, ο οποίος, όπως δήλωσε και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, βρίσκεται σε έξαρση στο γαλλικό έδαφος μετά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Στο Παρίσι επικεφαλής της διαδήλωσης ήταν οι πρόεδροι της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της γαλλικής Γερουσίας, η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν, οι πρώην πρόεδροι της Δημοκρατίας Φρανσουά Ολαντ και Νικολά Σαρκοζί καθώς και πολλοί βουλευτές και υπουργοί.

Ο πρόεδρος Μακρόν δεν ήταν παρών, επειδή όπως δήλωσε δεν μετέχει σε διαδηλώσεις, υπογράμμισε ωστόσο σε γραπτή του ανακοίνωση ότι το μυαλό του και η καρδιά του είναι με τους διαδηλωτές.

Το μόνο κόμμα που δεν έλαβε μέρος στην συγκέντρωση του Παρισιού ήταν η Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν Λυκ Μελανσόν, διαμαρτυρόμενη, όπως ανέφερε, για την παρουσία των κομμάτων της ακροδεξιάς και ειδικότερα της Μαρίν Λεπέν, η οποία ήταν παρούσα στην διαδήλωση, αλλά όχι με τους επικεφαλής.

Επίσης παρόντες ήταν οι ιθύνοντες των Σοσιαλιστών, του Κομμουνιστικού κόμματος και των Οικολόγων με τους οποίους η Ανυπότακτη Γαλλία κατέβηκε μαζί στις βουλευτικές εκλογές του 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ