ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η πρώην πρώτη κυρία Ροζαλίν Κάρτερ λαμβάνει παρηγορητική φροντίδα στο σπίτι της

ΗΠΑ: Η πρώην πρώτη κυρία Ροζαλίν Κάρτερ λαμβάνει παρηγορητική φροντίδα στο σπίτι της
AP Photo/John Bazemore, Poo

Παρηγορητική φροντίδα στο σπίτι της λαμβάνει η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Ροζαλίν Κάρτερ, σύζυγος του πρώην προέδρου Τζίμι Κάρτερ, ανακοίνωσε σήμερα το Κέντρο Κάρτερ.

Η 96χρονη Ροζαλίν και ο πρώην πρόεδρος «περνούν τον χρόνο τους μεταξύ τους και με την οικογένειά τους. Η οικογένεια Κάρτερ συνεχίζει να ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της και ευγνωμονεί για το κύμα αγάπης και υποστήριξης» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε εκ μέρους του εγγονού τους, Τζέισον.

Τον Μάιο του 2023 η οικογένεια ανακοίνωσε ότι η Ροζαλίν πάσχει από άνοια αλλά εξακολουθεί να ζει ευτυχισμένη στο σπίτι της στο Πλέινς της Τζόρτζια.

Ο Τζίμι και η Ροζαλίν Κάρτερ είναι το προεδρικό ζεύγος με τον μακροβιότερο γάμο στην ιστορία των ΗΠΑ: παντρεύτηκαν πριν από 77 χρόνια, το 1946, όταν εκείνος ήταν 21 και εκείνη 18 ετών. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Τζίμι Κάρτερ, αφού νοσηλεύτηκε το προηγούμενο διάστημα με διάφορα προβλήματα υγείας, αποφάσισε ότι θα λαμβάνει στο εξής παρηγορητική φροντίδα στο σπίτι του και θα σταματήσει τις θεραπείες.

Ζήτησε μάλιστα στην κηδεία του να εκφωνήσει τον επικήδειο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ