ΚΟΣΜΟΣ

Νέες ισραηλινές επιθέσεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη - 350 τα θύματα στο φεστιβάλ του Οκτωβρίου

Νέες ισραηλινές επιθέσεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη - 350 τα θύματα στο φεστιβάλ του Οκτωβρίου
AP Mohammed Dahman

Ακόμη 26 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από νέα  ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πόλη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Στον καταυλισμό Μπαλάτα της Δυτικής Όχθης χάθηκαν άλλοι 5 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 31.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων, τα περισσότερα θύματα από την αεροπορική επιδρομή στην Χαν Γιούνις είναι παιδιά.

Οι 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πλήγμα κατά τριών κτιρίων με κατοικίες στην πόλη Χαν Γιούνες, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Νάσερ στην πόλη αυτή.

Το αεροπορικό αυτό πλήγμα, που έγινε στην συνοικία Χάμαντ, προκάλεσε επίσης τον σοβαρό τραυματισμό 23 ανθρώπων.

Από την πλευρά τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τη συγκεκριμένη αναφορά.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Επίσης το δίκτυο Al Jazeera μεταδίδει πως ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε κτίριο που ανήκει στη Φάταχ του Μαχμούντ Αμπάς, του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής.

350 οι νεκροί στο φεστιβάλ της 7ης Οκτωβρίου

Τουλάχιστον 350 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν μαχητές της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο μουσικό φεστιβάλ που διεξαγόταν στην έρημο Νεγκέβ του νότιου Ισραήλ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της ισραηλινής αστυνομίας.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 που επικαλείται αστυνομικές πηγές ανεβάζει σε 364 τον αριθμό των νεκρών.

Προηγούμενος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 260-270 νεκρούς στον χώρο του υπαίθριου μουσικού φεστιβάλ.

Η ισραηλινή αστυνομία εκτιμά πως οι δράστες της επίθεσης δεν γνώριζαν εκ των προτέρων για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, αλλά εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία για να σκοτώσουν ανυπεράσπιστους νέους.

Το μακελειό στην έρημο Νεγκέβ ήταν το φονικότερο από τις συνδυασμένες επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων, ένοπλοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έκαψαν ζωντανούς όσους αναζήτησαν καταφύγιο σε αυτά.

Νεκροί δύο όμηροι

Η κυβέρνηση της Τανζανίας έκανε γνωστό ότι νεκρός είναι ένας φοιτητής τον οποίο είχε πάρει όμηρο η Χαμάς, ενώ νεκρή είναι και μια Ισραηλινή όμηρος.

Ο Κρέμενς Φελίξ Μτέγκα, 22 ετών ήταν ένας από τους δύο Τανζανούς έγινε όμηροι της Χαμάς. Η αιτία θανάτου του δεν ήταν άμεσα γνωστή.

Νεκρός είναι και ένας 86 Ισραηλινός όμηρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ