ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Εντοπίστηκε και συνελήφθη Ιταλός που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία της φίλης του

Γερμανία: Εντοπίστηκε και συνελήφθη Ιταλός που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία της φίλης του
Γερμανοί αστυνομικοί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Matthias Schrader

 Στη Γερμανία συνελήφθη ο Φιλίπο Τουρέτα, ως ύποπτος της δολοφονίας της πρώην συντρόφου του στην Ιταλία.

Η σορός της 22χρονης Τζούλια Τσεκετίν εντοπίστηκε σε λίμνη της Περιφέρειας Φριούλι – Βενέτσια στην Ιταλία, μετά από συνεχείς έρευνες, όπως αναφέρει agenzianova.com.

Ο Τουρέτα συνελήφθη την Κυριακή (19/11) στην Σαξονία της Γερμανίας, κοντά στην πόλη της Λειψίας, και ανακρίνεται από την τοπική αστυνομία.

Η εφημερίδα La Repubblica γράφει ότι o φερόμενος ως δράστης βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, μάρκας Fiat και, για να βάλει βενζίνη, χρησιμοποίησε χαρτονομίσματα βαμμένα με αίμα.

«Καλά νέα που δυστυχώς δεν θα μπορέσουν ποτέ να απαλύνουν τον πόνο της οικογένειας και των φίλων της Τζούλια, στους οποίους απευθύνω τις προσευχές μου», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας ΑντόνιοΤαγιάνι.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ματέο Σαλβίνι έγραψε στο Χ (πρώην Twitter): «Ωραία. Αν είναι ένοχος, καμία μείωση της ποινής και ισόβια κάθειρξη», έγραψε.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ζήλευε την νεαρή γυναίκα, εξαιτίας της δημιουργικότητάς της και της πετυχημένης πορείας των σπουδών της.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Τουρέτα συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Σαξονία της Γερμανίας, κοντά στην πόλη της Λειψίας, και ανακρίνεται από την τοπική αστυνομία.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι σχολίασε το Σάββατο (18/11) την ανακάλυψη της σορού του κοριτσιού: «Παρακολουθούσα τις ενημερώσεις για την υπόθεση με ανησυχία και, μέχρι το τέλος, ήλπιζα σε έναν διαφορετικό επίλογο. Πρόκειται για μια συγκλονιστική είδηση. Συμπάσχουμε με τον πόνο της οικογένειάς του και όλων των αγαπημένων του προσώπων. Ελπίζω ότι σύντομα θα χυθεί άπλετο φως σε αυτό το αδιανόητο δράμα. Αναπαύσου εν ειρήνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ