ΚΟΣΜΟΣ

Λαμπεντούζα: Δράμα με δίχρονο κορίτσι και αναζήτηση για άλλα δύο παιδιά μεταξύ οκτώ ναυαγών

Λαμπεντούζα: Δράμα με δίχρονο κορίτσι και αναζήτηση για άλλα δύο παιδιά μεταξύ οκτώ ναυαγών
AP Photo/Francisco Seco

Ένα κορίτσι δύο ετών έχασε τη ζωή του και άλλοι οκτώ άνθρωποι αγνοούνται μετά από βύθιση βάρκας που μετέφερε περίπου 50 ανθρώπους στην κεντρική Μεσόγειο σε νερά στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές.

Σύμφωνα με τον Guardian, η ιταλική ακτοφυλακή, με τη βοήθεια τοπικού αλιευτικού σκάφους, κατάφερε να σώσει 42 ανθρώπους χθες Δευτέρα (20/11), συμπεριλαμβανομένου του άτυχου κοριτσιού που στη συνέχεια πέθανε σε σκάφος διάσωσης καθ' οδόν προς το νησί, δήλωσε την Τρίτη ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι. Περισσότερες λεπτομέρειες, όπως η εθνικότητα του παιδιού δεν έχει αποκαλυφθεί.

Μαρτυρίες επιζώντων του ναυαγίου αναφέρουν ότι οκτώ άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, κάτι που οδήγησε σε συνεχείς προσπάθειες έρευνας και διάσωσης με σκάφη και ελικόπτερα. Μάλιστα οι αρχές ανέφεραν ότι μεταξύ των αγνοουμένων βρίσκονται και δύο παιδιά.

Ο Ταγιάνι ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει σύντομα ένα νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο για την επικύρωση της συμφωνίας με τα Τίρανα, υποστηρίζοντας ότι «οι μετανάστες θα έχουν την ίδια μεταχείριση που υποδεικνύεται από τους ιταλικούς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς».

Η ΕΕ εξέφρασε την έκπληξή της για τη συμφωνία της Ιταλίας, λέγοντας ότι είχε ζητήσει περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), σχεδόν 2.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή χάθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους μέχρι σήμερα, ενώ επιχειρούσαν κάποιο ταξίδι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ