ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Το Κορεάτικο συγκρότημα της Blackpink τίμησε ο βασιλιάς Κάρολος

Βρετανία: Το Κορεάτικο συγκρότημα της Blackpink τίμησε ο βασιλιάς Κάρολος
Victoria Jones/Pool Photo via AP

Τα τέσσερα μέλη του Κορεάτικου γυναικείου συγκροτήματος της K-pop Blackpink τίμησε σήμερα Τετάρτη, με μία από τις υψηλότερες διακρίσεις στη Βρετανία, ο βασιλιάς Κάρολος Γ', ως αναγνώριση για τη δέσμευσή τους στη μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Οι τέσσερις τραγουδίστριες, Τζένι Κιμ, Τζίσου Κιμ, Λαλίσα «Λίσα» Μανόμπαν και Ροζάν «Ροσέ» Παρκ, έγιναν μέλη του Τάγματος της βρετανικής Αυτοκρατορίας από τον Κάρολο, κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γεόλ και της συζύγου του Κιμ Κέον Χι, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο.

Victoria Jones/Pool Photo via AP

Σε ένα δελτίο τύπου, το βρετανικό παλάτι εξήγησε ότι επιβραβεύει με αυτόν τον τρόπο τη δέσμευση των τεσσάρων καλλιτεχνών, κατά τη Σύνοδο COP26, η οποία διεξήχθη στη Γλασκώβη της Σκοτίας, το 2021.

«Το συγκρότημα ενθάρρυνε εκατομμύρια νέους να ενδιαφερθούν για την Παγκόσμια Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή», επισημαίνει το παλάτι.

Το 2021, τα μέλη των Blackpink, τις οποίες «ακολουθούν» εκατομμύρια άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσίευσαν σειρά από βίντεο με τα οποία ενθάρρυναν τους νέους να ενημερωθούν για την κλιματική αλλαγή.

AP23326487032708.jpg
Victoria Jones/Pool Photo via AP

Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει δεσμευτεί στη μάχη για τη διάσωση του περιβάλλοντος εδώ και χρόνια κι είχε εκφωνήσει την ομιλία με την οποία ξεκίναγαν οι εργασίες της COP26 στη Γλασκώβη.

Θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου θα διεξαχθεί η COP28

ΔΗΜΟΦΙΛΗ