ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Συνέδριο για τη νέα στρατηγική ενέργειας με ΑΠΕ και χαμηλές εκπομπές ρύπων

Βουλγαρία: Συνέδριο για τη νέα στρατηγική ενέργειας με ΑΠΕ και χαμηλές εκπομπές ρύπων
Το συνέδριο για την ενεργειακή στρατηγική της Βουλγαρίας διεξήχθη στο κοινοβούλιο της χώρας (φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Valentina Petrova)

Η νέα στρατηγική της Βουλγαρίας για την ενέργεια, που εστιάζει στις χαμηλές εκπομπές ρύπων, χαίρει συναίνεσης, δήλωσε την Παρασκευη (24/11) ο υπουργός Ενέργειας Ρούμεν Ράντεφ.

Ο υπουργός - από τους ομιλητές στο συνέδριο που διεξήχθη στο βουλγαρικό κοινοβούλιο - εξέφρασε σκεπτικισμό για τις ιδέες που διατυπώνονται για πλήρη απανθρακοποίηση.

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για την ενεργειακή στρατηγική», δήλωσε.

Ο Ράντεφ μίλησε για τη σημασία της πολιτικής συνέχειας στην ενεργειακή στρατηγική γιατί οι ορίζοντες σχεδιασμού, προετοιμασίας έργων, επιλογής των σωστών λύσεων και υλοποίησης των έργων είναι μεγάλοι.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την ευρωβουλευτή Τσβετελίνα Πένκοβα (Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) με τη συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων, ερευνητών και στελεχών επιχειρήσεων.

Στόχος ήταν να παρουσιάσει τις βουλγαρικές καινοτομίες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής απόδοσης και των βιώσιμων πρακτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ