ΚΟΣΜΟΣ

Σαλβίνι: Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου θα είναι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά

Σαλβίνι: Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου θα είναι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά
AP Photo/Luca Bruno

Ο γραμματέας της Λέγκα και Ιταλός υπουργός Υποδομών Ματέο Σαλβίνι παρουσίασε σήμερα την συνάντηση της ευρωομάδας «Ταυτότητα και Δημοκρατία», η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στην Φλωρεντία.

Σε συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας, ο Σαλβίνι τόνισε ότι «στην πρωτοβουλία αυτή θα πάρουν μέρος πολιτικοί από 14 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Ανάμεσά τους, ο νικητής των εκλογών στην Ολλανδία Χερτ Βίλντερς, η Μαρίν Λεπέν από τον Εθνικό Συναγερμό σε βίντεο σύνδεση από την Γαλλία και εκπρόσωποι της Εναλλακτικής για την Γερμανία».

«Θεωρούμε ότι οι ευρωεκλογές αυτές είναι η πρώτη, μεγάλη ευκαιρία για την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά στο σύνολό της, και στόχος μας είναι να υπάρξει, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια σαφής πλειοψηφία, χωρίς καμία απολύτως συμμαχία με τους σοσιαλιστές», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα.

Παράλληλα τόνισε ότι «την Κυριακή στην Φλωρεντία θα τύχουν εμβάθυνσης τα θέματα της ασφάλειας, του ισλαμικού φανατισμού, της ελευθερίας έκφρασης και μιας ρεαλιστικής οικολογικής μετάβασης, χωρίς να ζημιώνεται η οικονομία και η βιομηχανική παραγωγή».

«Εργαζόμαστε με στόχο να φτιάξουμε ένα μανιφέστο για την Ευρώπη του μέλλοντος, ώστε να μπορέσουν να συνεργαστούν στενά τα μέλη του ΕΛΚ, των Συντηρητικών και της δικής μας, της Ταυτότητα και Δημοκρατία χωρίς κανένα απολύτως βέτο», είπε ο Ματέο Σαλβίνι.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το μεταναστευτικό, υπογράμμισε ότι «πρέπει να σταματήσουν οι παράνομες ροές και στην συνέχεια μπορούν να αυξηθούν οι νόμιμες ροές εξειδικευμένων εργαζομένων, από χώρες που δεν ανήκουν στην Ένωση». «Είμαι βέβαιος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ισλαμικής θρησκείας που ζουν στην Ευρώπη, είναι απόλυτα καθωσπρέπει άνθρωποι, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τον ισλαμικό εξτρεμισμό, με την ακραία εφαρμογή του Κορανίου», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υποδομών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μελόνι.

Ερωτηθείς σχετικά, τέλος, ο Σαλβίνι υπογράμμισε ότι διαφωνεί κάθετα με την απόφαση που προωθεί την αποκλειστική πώληση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αρχίζοντας από το 2035, διότι «θα σήμαινε ανεργία, αύξηση της ρύπανσης και απόλυτη εξάρτηση της ευρωπαϊκής οικονομίας από την Κίνα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ