ΚΟΣΜΟΣ

Τανζανία: Στους 47 οι νεκροί από τις κατολισθήσεις λόγω έντονων βροχοπτώσεων

Τανζανία: Στους 47 οι νεκροί από τις κατολισθήσεις λόγω έντονων βροχοπτώσεων
AP

Περισσότεροι από 47 άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους στην Τανζανία εξαιτίας των κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τα νότια της χώρας.

Το παραπάνω δήλωσε η επίτροπος της πληγείσας περιοχής, Χανάνγκ, Τζάνετ Μαγιάντζα αναφέροντας ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η επίτροπος, οι ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν από το Σάββατο την πόλη Κάτες, στη βόρεια Τανζανία, σχεδόν 300 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Ντοντόμα, διευκρινίζοντας ότι « έως τώρα 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι εβδομήντα έχουν τραυματιστεί».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Τανζανίας Σάμια Σουλούχου Χασάν, που βρίσκεται στο Ντουμπάι για την COP28, τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, εξέφρασε τα «συλλυπητήρια» της και δήλωσε ότι «διέταξε τη χορήγηση» έκτακτης βοήθειας για την ανακούφιση των πληγέντων.

Αφότου γνώρισε μια χωρίς προηγούμενο ξηρασία, η Ανατολική Αφρική πλήττεται εδώ και εβδομάδες από καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες που συνδέονται με το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, οι οποίες έχουν προκαλέσει τον εκτοπισμό περισσοτέρων από ένα εκατομμύριο ανθρώπων στη Σομαλία και έχουν προκαλέσει περισσότερους από 300 θανάτους στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ