ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες από τη Γάζα: Παλαιστίνιοι υπό κράτηση μόνο με τα εσώρουχά τους

Εικόνες από τη Γάζα: Παλαιστίνιοι υπό κράτηση μόνο με τα εσώρουχά τους
Ισραηλινοί στρατιώτες AP Photo/Maya Alleruzzo

Το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνουν εικόνες από τη Γάζα που δείχνουν μια μαζική σύλληψη Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό

Οι άνδρες, όπως αναφέρει το CNNi αναγκάστηκαν να γδυθούν μέχρι το εσώρουχό τους, να γονατίσουν στο δρόμο, να φορέσουν δεμένα μάτια και να στοιβαχτούν στην καρότσα ενός στρατιωτικού οχήματος.

Οι ακριβείς συνθήκες και οι ημερομηνίες των συλλήψεων δεν είναι σαφείς, αλλά η ταυτότητα ορισμένων από τους κρατούμενους επιβεβαιώθηκε από συναδέλφους ή μέλη της οικογένειάς τους.

Τουλάχιστον ορισμένοι από τους άνδρες είναι πολίτες χωρίς εμφανή σχέση με τη Χαμάς ή άλλες οργανώσεις, σύμφωνα με συνομιλία που είχε το CNNi με έναν από τους συγγενείς τους και δήλωση ενός από τους εργοδότες τους, ενός ειδησεογραφικού δικτύου.

Η Ευρωμεσογειακή Οργάνωση Παρακολούθησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημοσίευσε μια εικόνα από μια σύλληψη και ανέφερε σε δήλωση στον ιστότοπό της την Πέμπτη ότι «ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε και κακοποίησε σοβαρά δεκάδες Παλαιστίνιους πολίτες».

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δεν απάντησαν στο αίτημα του CNNi για σχολιασμό των εικόνων. Το CNNi εντόπισε γεωγραφικά ορισμένες από τις εικόνες στο Μπέιτ Λαχία, βόρεια της πόλης της Γάζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ