ΚΟΣΜΟΣ

Σε δίκη ο «λαθρεπιβάτης» που έφτασε από Ευρώπη - Λος Άντζελες χωρίς διαβατήριο και εισιτήριο

Σε δίκη ο «λαθρεπιβάτης» που έφτασε από Ευρώπη - Λος Άντζελες χωρίς διαβατήριο και εισιτήριο
AP Photo/Damian Dovarganes

Αντιμέτωπος με την αμερικανική δικαιοσύνη  και ποινή φυλάκισης πέντε ετών είναι ένας Ρώσος που κατάφερε να πετάξει από τη Δανία στο Λος Άντζελες ... χωρίς διαβατήριο και χωρίς εισιτήριο.   

Ο άνδρας είπε στους ομοσπονδιακούς πράκτορες ότι δεν θυμάται πως κατάφερε να περάσει από την ασφάλεια στην Ευρώπη σύμφωνα με το FBI.

Αν καταδικαστεί για λαθρεπιβίβαση σε αεροσκάφος μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών κάτι που ο ομοσπονδιακός κώδικας των ΗΠΑ ορίζει ως κακούργημα.

Ο Σεργκέι Βλαντιμίροβιτς Οχιγκάβα 46 ετών, όπως αναφέρει ο Guardian έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άτζαλες στις 4 Νοεμβρίου μέσω των Σκανδιναβικών Αερογραμμών από την Κοπενχάγη. Αρχικά είπε ότι άφησε το διαβατήριό του στο αεροπλάνο με το οποίο έφτασε. Αμερικανός αξιωματούχος υπεύθυνος για τον έλεγχο των ατόμων που εισέρχονται στη χώρα δεν μπορούσε να βρει το όνομά του σε κανένα έγγραφο.

Κατηγορείται ότι ήταν λαθρεπιβάτης σε αεροπλάνο σε δήλωσε αθώος κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο στις 5 Δεκεμβρίου. Η δίκη του θα γίνει στις 26 Δεκεμβρίου.

Αν και δεν είχε στην κατοχή του διαβατήριο ή βίζα για να εισέλθει στις ΗΠΑ κατά τον έλεγχο βρέθηκαν πάνω του ρωσικά και ισραηλινά έγγραφα. Παραμένει ασαφές ποια είναι η εθνικότητά του ή αν έχει διπλή υποηκοότητα. Οι Αρχές βρήκαν στο τηλέφωνό του μια φωτογραφία η οποία έδειχνε ένα διαβατήριο με το όνομα, την ημερομηνία γέννησης και τον αριθμό διαβατηρίου αλλά καμία φωτογραφία.

Το πλήρωμα είπε στους ερευνητές ότι κατά την αναχώρηση ο άνδρας καθόταν σε μια άδεια θέση. Μετά την απογείωση περιφερόταν στο αεροπλάνο και συνεχώς άλλαζε θέσεις. Ακόμη ζήτησε δύο γεύματα την ώρα που οι αεροσυνοδοί έκαναν τη διανομή του φαγητού.

Στην κατάθεσή του στο FBI, ο Οχιγκάβα ισχυρίστηκε ότι είχε διδακτορικό φιλοσοφίας στα οικονομικά καθώς και στο μάρκετινγκ και ότι είχε εργαστεί τελευταία φορά στη Ρωσία.

Φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε πώς μπήκε στο αεροπλάνο από την Κοπεγχάγη, δεν ήταν σίγουρος αν είχε εισιτήριο και δεν θυμόταν πώς πέρασε από τον έλεγχο του αεροδρομίου στη Δανία χωρίς κάρτα επιβίβασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ