ΚΟΣΜΟΣ

Δικαίωση για πρίγκιπα Χάρι: Δικαστήριο έκρινε ότι έπεσε θύμα υποκλοπών από τη Mirror

Δικαίωση για πρίγκιπα Χάρι: Δικαστήριο έκρινε ότι έπεσε θύμα υποκλοπών από τη Mirror
Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Μία σημαντική νίκη  πέτυχε  ο πρίγκιπας Χάρι καθώς κέρδισε την αγωγή που είχε κάνει κατά του Mirror Group Newspaper's (MGN) με το Ανώτατο Δικαστήριο να δέχεται ότι δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν αποτέλεσμα υποκλοπών.  

Οι δικαστές δέχθηκαν ότι το προσωπικό του τηλέφωνο έγινε στόχος μεταξύ 2003 και 2009 και 15 από τα 33 άρθρα του προσκομίστηκαν ήταν «προϊόν τηλεφωνικής πειρατείας ... ή προϊόν άλλης παράνομης συλλογής πληροφοριών».

Το δικαστήριο του επιδίκασε αποζημίωση 140,600 λιρών, περίπου 163,000 ευρώ.

O Χάρι δεν ήταν παρών στο δικαστήριο αλλά η ομάδα των δικηγόρων του εξέδωσε ανακοίνωση την οποία γίνεται λόγος για βαρυσήμαντη νίκη.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την αλήθεια και την απόδοση ευθυνών», ανέφερε.

Η αξίωση του πρίγκιπα Χάρι κατά του ομίλου Mirror είναι μία μόνο από τις πολλαπλές νομικές μάχες που δίνει εναντίον ομίλων εφημερίδων, συμπεριλαμβανομένων των Associated Newspapers και News Group Newspapers.

Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει η πόρτα σε δεκάδες άλλους που λέγεται ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποβάλουν αξιώσεις.

Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου ανέφερε: «Όπου συνέβησαν ιστορικά αδικήματα, ζητάμε ανεπιφύλακτα συγγνώμη, αναλάβαμε πλήρως την ευθύνη και καταβάλαμε την κατάλληλη αποζημίωση».

Μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι, ο δικαστής θα εξετάσει επίσης τους ισχυρισμούς τριών άλλων εναγόντων, των ηθοποιών της Coronation Street Michael Le Vell (πραγματικό όνομα Michael Turner) και Nikki Sanderson και της Fiona Wightman, πρώην συζύγου του κωμικού Paul Whitehouse.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ