ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με τον πρόεδρο των ΗΑΕ για τη Γάζα

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με τον πρόεδρο των ΗΑΕ για τη Γάζα
AP Photo/Michael Varaklas, File

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις εξελίξεις στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, οι προσπάθειες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός, οι προσπάθειες της Τουρκίας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους και τα βήματα που έχουν γίνει για την επίτευξη της ειρήνης.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, σύμφωνα ότι είναι σημαντικό να σταματήσει το Ισραήλ τις επιθέσεις του το συντομότερο δυνατό και να συνεχιστούν με αποφασιστικότητα τα βήματα που έχουν γίνει για να εξασφαλιστεί μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι «για να εξασφαλιστεί η ειρήνη στην περιοχή, οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και του Αραβικού Συνδέσμου θα πρέπει να εφαρμοστούν με σχολαστικότητα και οι πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της υποστήριξης της διεθνούς κοινότητας προς την Παλαιστίνη θα πρέπει να συνεχιστούν σε πνεύμα ενότητας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ