ΚΟΣΜΟΣ

Στους 118 οι νεκροί στην Κίνα από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ - Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος

Στους 118 οι νεκροί στην Κίνα από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ - Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος
AP

Μάχη με τον χρόνο αλλά και τις πολικές θερμοκρασίες, δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Κίνα, για να απεγκλωβίσουν χιλιάδες ανθρώπους που έχουν καταπλακωθεί από τα ερείπια κτιρίων εξαιτίας του φονικού σεισμού 6,2 ρίχτερ που σημειώθηκε στα νοτιοδυτικά της αχανούς χώρας.

Οι νεκροί από τον ισχυρότατο σεισμό στην Κίνα έχουν ξεπεράσει τους 118 και οι τραυματίες τους 580 σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης εκ των οποίων τα περισσότερα θύματα να καταγράφονται στην περιοχή Γκανσού, όπου και το επίκεντρο του σεισμού.

Την ίδια στιγμή βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικά βίντεο από την στιγμή που ο εγκέλαδος χτυπά τη νοτιοδυτική Κίνα, καταγράφοντας τον τρόμο και τον πανικό των κατοίκων που επιχειρούν να προστατευτούν.

Τα συνεργεία διάσωσης, δίνουν μάχη με τον χρόνο αλλά και με τις πολικές θερμοκρασίες, καθώς η Κίνα πλήττεται από σφοδρή κακοκαιρία με το θερμόμετρο να βρίσκεται στους μείον 15 βαθμούς.

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ έδωσε εντολή για εντατικοποίηση των ερευνών διάσωσης και για κατεπείγουσα φροντίδα των τραυματιών προκειμένου οι απώλειες να είναι οι κατά το δυνατόν λιγότερες.

Στην επιχείρηση στις πληγείσες περιοχές συμμετέχουν 4.000 πυροσβέστες, στρατιωτικοί και αστυνομικοί.

Η περιοχή στην οποία σημειώθηκε ο σεισμός των 6,2 Ρίχτερ έχει παρελθόν φονικών δονήσεων με φονικότερη αυτή του 2008 όταν σεισμός 8 Ρίχτερ στην Σιτσουάν προκάλεσε τον θάνατο 70.000 ανθρώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ