ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Θρίλερ στα κατεχόμενα με τη δολοφονία γυναίκας - Ο Τατάρ ζήτησε τη βοήθεια Ελληνοκύπριων

Κύπρος: Θρίλερ στα κατεχόμενα με τη δολοφονία γυναίκας - Ο Τατάρ ζήτησε τη βοήθεια Ελληνοκύπριων
AP Photo/Petros Karadjias, Files

Σε θρίλερ εξελίσσεται η τη δολοφονία μιας γυναίκας στα κατεχόμενα με τον Ερσίν Τατάρ να απευθύνει έκκληση προς την ελληνοκυπριακή πλευρά, μέσω των Ηνωμένων Εθνών, για βοήθεια στη σύλληψη των φερόμενων ως δραστών.

Η γυναίκα που δολοφονήθηκε ήταν η Αϊτσά Αλάβ και το έγκλημα έγινε στην κατεχόμενη Λευκωσία, με τον δράστη ή τους δράστες να πιστεύεται ότι έχουν διαφύγει προς τις ελεύθερες περιοχές.

Η Αλάβ δολοφονήθηκε στο γραφείο στοιχημάτων δίπλα στο συναλλαγματικό γραφείο που διατηρούσε η ίδια, στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία. Οι δολοφόνοι της έδεσαν τα χέρια με καλώδιο και κολλητική ταινία πίσω από την πλάτη της και της έβαλαν μια πετσέτα στο στόμα και από πάνω κολλητική ταινία.


Ως αποτέλεσμα η γυναίκα πέθανε από ασφυξία. Στην συνέχεια οι δράστες πήραν από το συναλλαγματικό γραφείο αδιευκρίνιστο χρηματικό ποσό, καθώς και τα χρήματα που είχε πάνω του το θύμα, όπως και το κινητό της τηλέφωνο.

Σχετικά με την δολοφονία της γυναίκας έχουν γίνει ήδη δύο συλλήψεις στα κατεχόμενα. Πρόκειται για δύο άνδρες 31 ετών, που φέρονται να βοήθησαν τους δύο φερόμενους δράστες που διέπραξαν την δολοφονία, να διαφύγουν. Χθες Σάββατο τέθηκαν υπό τριήμερη κράτηση με απόφαση δικαστηρίου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ανακοίνωση του «προεδρικού» αναφέρει ότι με εντολή του Τουρκοκύπριου ηγέτη, η συντονίστρια των Τεχνικών Επιτροπών, Σενιχά Μπιράντ Τσινάρ και ο συμπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για το έγκλημα και την εγκληματικότητα, Σαλίχ Τζιαν Ντορατλί, έχουν αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την σύλληψη των δραστών και παράδοσή τους στο ψευδοκράτος. Τόσο ο ΟΗΕ όσο και η ελληνοκυπριακή πλευρά έχουν ενημερωθεί για την υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ