ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Φάρσα η απειλή για βόμβα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μπίλεφελντ

Γερμανία: Φάρσα η απειλή για βόμβα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μπίλεφελντ
Γερμανοί αστυνομικοί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Martin Meissner

Φάρσα αποδείχτηκε πως ήταν η απειλή για βόμβα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μπίλεφελντ το απόγευμα της Δευτέρας (25/12). Αμεσα ένοπλοι αστυνομικοί περικύκλωσαν τον σταθμό και διεξήγαγαν έρευνες σε όλους τους χώρους.

Τελικά, αποδείχτηκε πως ήταν φάρσα και έληξε ο συναγερμός, καθώς δεν εντοπίστηκε κάποιος μηχανισμός. Τα δρομολόγια των τρένων αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου το βράδυ ανέφερε η BILD.

Νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία έδωσε συμβουλές στους ταξιδιώτες που βρίσκονταν στον σταθμό, ανακοινώνοντας το εξής: «Όλα τα άτομα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή πίσω από το οδόφραγμα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό θα πρέπει να επιλέξουν εναλλακτικά μέσα μεταφοράς. Προς το παρόν δεν θα υπάρχει κανένα τρένο από το Μπίλεφελντ».

Η Γερμανία αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού στον απόηχο του μακελειού στην Πράγα, αλλά και λόγω έντονων φόβων για τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στις γιορτές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στον καθεδρικό της Κολωνίας το Σάββατο (23/12) μετά από πληροφορίες ότι μια ομάδα μπορεί να σχεδίαζε επίθεση.

Σκύλοι ανιχνευτές επιστρατεύτηκαν για να ερευνήσουν τους χώρους μετά την απογευματινή λειτουργία και οι επισκέπτες ελέγχθηκαν πριν εισέλθουν στην εκκλησία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ