ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Πέντε νεκροί και τρεις αγνούμενοι από πυρκαγιά σε ξενώνα- Ενας ανήλικος μεταξύ των θυμάτων

Ρουμανία: Πέντε νεκροί και τρεις αγνούμενοι από πυρκαγιά σε ξενώνα- Ενας ανήλικος μεταξύ των θυμάτων
Romanian Emergency Services - ISU Prahova

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένας ανήλικος, έχασαν τη ζωή τους, ενώ δύο τραυματίστηκαν και άλλοι τρεις αγνοούνται στη Ρουμανία, έπειτα από μια πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα (26/12) το πρωί σε ξενώνα.

Οι ομάδες επέμβασης έκτακτης ανάγκης αναπτύχθηκαν άμεσα στο χωριό Τοχάνι της επαρχίας Πράχοβα, περίπου 100 χλμ βόρεια του Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με τη Γενική Επιθεώρηση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, 26 άτομα διέμεναν στον ξενώνα.

Romanian Emergency Services - ISU Prahova

«Σήμερα το πρωί, στην περιοχή Τοχάνι», στην επαρχία Πράχοβα, «ξέσπασε φωτιά σε έναν χώρο όπου παρέχονται διαμονή και φαγητό», έγραψαν σε μήνυμά τους στο Facebook οι τοπικές υπηρεσίες διάσωσης.

Μεταξύ των νεκρών οι πυροσβέστες ταυτοποίησαν έναν ανήλικο που έχασε τη ζωή του.

Οι αρχές δήλωσαν ότι 18 άτομα κατάφεραν να διαφύγουν από τη φωτιά και δύο από νοσηλεύονται για εγκαύματα. Λίγο νωρίτερα δήλωσαν ότι η πυρκαγιά είχε σβήσει και ότι η αναζήτηση των αγνοουμένων συνεχίζεται.

Η έκταση που επλήγη ήταν περίπου 1.000 τετραγωνικά μέτρα ενώ δεν υπήρξε καμία ένδειξη για το τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

«Την επιχείρηση κατάσβεσης παρεμπόδισε το γεγονός ότι η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το κτήριο, σε μια έκταση άνω των 1.000 τ.μ.», είπαν οι διασώστες, που έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες με τις εγκαταστάσεις να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι ίδιοι εξήγησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πραγματοποίησαν έναν «έλεγχο του ιστορικού» των εγκαταστάσεων.

Ο ξενώνας δεν είχε «λάβει μέτρα» προκειμένου να πάρει «πιστοποιητικό πυροπροστασίας», αφότου διαπιστώθηκαν παρατυπίες κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου το 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ