ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός ο πρωταγωνιστής των «Παράσιτων» Λι Σον-Κιουν - Ερευνάται αυτοκτονία

Νεκρός ο πρωταγωνιστής των «Παράσιτων» Λι Σον-Κιουν - Ερευνάται αυτοκτονία
Το κάστ των «Παράσιτων» - Δεξιά ο Λι Σον-κιουν Scott Garfitt/Invision/AP

Νεκρός βρέθηκε ο 48χρονος ηθοποιός Λι Σον-Κιουν, γνωστός για τον ρόλο του στην οσκαρική ταινία «Παράσιτα», με τις Αρχές να εκτιμούν πως πρόκειται για αυτοκτονία.

Ειδικότερα, ο γνωστός ηθοποιός εντοπίστηκε νεκρός στο εσωτερικό αυτοκινήτου στο κέντρο της πρωτεύουσας Σεούλ.

Από την επιτυχία στην κατάρρευση της εικόνας του λόγω ναρκωτικών

Με τα Παράσιτα ο ηθοποιός γνώρισε μεγάλη επιτυχία, στον ρόλο του πατέρα πλούσιας οικογένειας τον οποίο εξαπατά φτωχή οικογένεια για να εξασφαλίσει δουλειές.

Στην τελευταία του ταινία, με τίτλο Sleep, ενσαρκώνει τον ρόλο υπνοβάτη συζύγου που τρομοκρατεί τη σύζυγό του. Παρουσιάστηκε εκτός συναγωνισμού στο φεστιβάλ Καννών.

Ο Λι Σον-κιουν βρισκόταν στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, λόγω υποψιών πως έκανε χρήση κάνναβης και άλλων ψυχοτρόπων ουσιών.

Οι φήμες αυτές φέρεται να κατέστρεψαν την εικόνα του επιτυχημένου ηθοποιού, στερώντας του τηλεοπτικές εμφανίσεις και διαφημιστικά συμβόλαια, σύμφωνα με αρκετά νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη που απογοήτευσα τόσους ανθρώπους, εμπλεκόμενος σ’ ένα τόσο δυσάρεστο συμβάν», είπε δηλώσει.

«Λυπάμαι για την οικογένειά μου, που βιώνει τόση οδύνη αυτή τη στιγμή (...) Για ακόμη μια φορά, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όλους», είχε προσθέσει.

Η νοτιοκορεατική νομοθεσία για την κατανάλωση ναρκωτικών είναι δρακόντεια.

Ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ κάλεσε νωρίτερα φέτος να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για να εξαλειφθεί η διακίνηση ναρκωτικών, σε μια χώρα όπου η πώληση κάνναβης επισύρει ισόβια κάθειρξη.

Ενδεικτικό είναι πως προβλέπονται ποινές φυλάκισης ακόμη και για όσους επιστρέφουν στη Νότια Κορέα αφού κατανάλωσαν κάνναβη σε χώρες του εξωτερικού όπου αυτό είναι νόμιμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ