ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Ιαπωνία: 1.400 επιβάτες εγκλωβισμένοι σε τρένα - Έξι επιβεβαιωμένοι νεκροί

Σεισμός στην Ιαπωνία: 1.400 επιβάτες εγκλωβισμένοι σε τρένα - Έξι επιβεβαιωμένοι νεκροί
AP Photo / Eugene Hoshiko

Ακινητοποιημένα παραμένουν τέσσερα τρένα που σταμάτησαν μεταξύ των πόλεων Τογιάμα και Καναζάουα στην περιφέρεια Ισικάου της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού των 7,6 Ρίχτερ  .

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας NHK, επικαλούμενο το Japan Railways West, ανέφερε ότι σχεδόν 1.400 επιβάτες συνέχισαν να εγκλωβίζονται μέσα στα ακινητοποιημένα τρένα υψηλής ταχύτητας για περισσότερες από 10 ώρες από την ώρα που ο ισχυρός σεισμός συγκλόνισε την περιοχή.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τουλάχιστον έξι ανθρώπων Η αστυνομία και οι τοπικές αρχές ανέφεραν αργά το βράδυ της Δευτέρας νέα περιστατικά θυμάτων που ανασύρονται από τα ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει.

Ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση κτηρίων, την καταστροφή οδικών αρτηριών, την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά και την φυγή των κατοίκων των παράκτιων κοινοτήτων προς περιοχές με υψηλότερο υψόμετρο λόγω των φόβων για καταστροφικό τσουνάμι.

Μονάδες του ιαπωνικού στρατού συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης στις πληγείσες περιοχές.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύονται να φθάσουν στις χειρότερα πληγείσες περιοχές αφού ορισμένοι δρόμοι έχουν γίνει απροσπέλαστοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ