ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε σε ηλικία 111 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ιταλία

Πέθανε σε ηλικία 111 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ιταλία
PIXABAY

Πέθανε σε ηλικία 11 ετών  και 133 ημερών, πλήρης ημερών ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ιταλία.

Πρόκειται για τον Τρίπολι Τζιανίνι, τον δεύτερο γηραιότερο άνθρωπο στην Ευρώπη, μετά τον Γάλλο Αντρέ Λουντβίχ, ο οποίος είναι 75 ημέρες μεγαλύτερος.

Ο υπέργηρος Ιταλός που έφυγε από τη ζωή, γνωστός με το παρατσούκλι «Tripolino», πέθανε στο σπίτι του κοντά στο Λιβόρνο της Τοσκάνης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έχοντας κλείσει τα 111 χρόνια του.

Ο ίδιος ο «Tripolino» απέδιδε τη μακροζωία του στα «ελαφριά γεύματα και το ελάχιστο άγχος».

Ο Τζιανίνι γεννήθηκε το 1912 και έζησε δύο παγκόσμιους πολέμους και δύο πανδημίες. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τα 111α γενέθλιά του τον περασμένο Αύγουστο, είπε ότι τα μυστικά της μακροζωίας του ήταν τα ελαφριά γεύματα – που συνοδεύονταν πάντα με κρασί -, το να μην έχει άγχος, να μην καπνίζει και να αντιμετωπίζει κάθε ημέρα ως δώρο.

Πίστευε ότι ήταν αθάνατος

Ο γιος του έγραψε στο Facebook: «Πίστευε ότι ήταν αθάνατος … αντ’ αυτού, στις 9.30 π.μ., την ημέρα του San Silvestro (παραμονή Πρωτοχρονιάς), ο πατέρας μου πέθανε. Ήταν 111 ετών και 133 ημερών – ρεκόρ! Θα συντροφεύει τη γυναίκα του, τη μητέρα μου, που τον περίμενε για πάνω από 40 χρόνια».

Το ιταλικό νησί της Σαρδηνίας έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πέντε περιοχές στον κόσμο που έχουν υψηλή συγκέντρωση αιωνόβιων.

Παρ’ όλα αυτά, η ιταλική πόλη με τους περισσότερους ανθρώπους άνω των 100 ετών είναι η Γένοβα στη Λιγουρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ