ΚΟΣΜΟΣ

Στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν - Οι προειδοποιήσεις στους Χούθι για τις επιθέσεις

Στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν - Οι προειδοποιήσεις στους Χούθι για τις επιθέσεις
AP Photo / Michael Sohn, File

Στο Τελ Αβίβ έφτασε αργά το βράδυ της Δευτέρας (8/1) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων που θα έχει την Τρίτη (9/1) με τις ισραηλινές Αρχές.

Κατά την επίσκεψή του αναμένεται να δώσει έμφαση στην «απολύτως επιτακτική ανάγκη» να προστατευθούν οι Παλαιστίνιοι άμαχοι στη Γάζα.

Νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Σαουδική Αραβία ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε ότι πρέπει να σταματήσουν οι επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, υπογραμμίζοντας ότι οι κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής έχουν καταστήσει σαφές πως πρέπει να υπάρξουν συνέπειες εάν τέτοιου είδους επιθέσεις συνεχιστούν.

Η Ουάσινγκτον ευελπιστεί ότι οι Χούθι θα λάβουν το μήνυμα που στέλνουν χώρες από όλον τον κόσμο ότι αυτό πρέπει να σταματήσει.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διαπίστωσε, όπως είπε, ότι οι ηγέτες της Μέσης Ανατολής είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν την εξάπλωση του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, αντιλαμβανόμενοι το διακύβευμα για την ευρύτερη περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ