ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί σε συγκρούσεις με το PKK Τούρκοι στρατιώτες - Υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας υπό τον Ερντογάν

Νεκροί σε συγκρούσεις με το PKK Τούρκοι στρατιώτες - Υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας υπό τον Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  AP Photo/Denes Erdos

Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας συγκάλεσε ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο (13/1), μετά τον θάνατο εννέα Τούρκων στρατιωτών σε συγκρούσεις στο Βόρειο Ιράκ με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ).

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου σταρτηγός Μετίν Γκιουράκ και ο αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ Ιμπραχίμ Γερλίκαγια, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή και σε αυτές σκοτώθηκαν 20 μέλη του ΡΚΚ.

Σημειώνεται ότι, οι συγκρούσεις ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και το ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας να ανακοινώνει στις 22 και 23 Δεκεμβρίου τον θάνατο 12 στρατιωτών του και 20 μελών του ΡΚΚ. Έκτοτε, καθημερινά η Τουρκία ανακοινώνει στοχευμένες επιθέσεις του στρατού και της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ κατά Κούρδων ανταρτών σε βόρειο Ιράκ και Συρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ