ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ετοιμάζεται για πόλεμο ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία - Πώς το δικαιολογεί

Γερμανία: Ετοιμάζεται για πόλεμο ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία - Πώς το δικαιολογεί
Γερμανικό Leopard (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Martin Meissner

Για πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και στο ΝΑΤΟ ετοιμάζονται οι Γερμανοί καθώς η εκτίμηση στα ανώτατα κλιμάκια του στρατού είναι ότι θα υπάρξει κλιμάκωση στο επόμενο διάστημα. 

Αυτό αναφέρει η γερμανική έκδοση της Bild επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει.

Σύμφωνα με την πηγή, η Bundeswehr πιστεύει ότι σε λίγες εβδομάδες θα υπάρξει κλιμάκωση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μάλιστα το Βερολίνο περιμένει ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα ξεκινήσουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στην Ουκρανία την οποία θα νικήσει.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αναμένει ότι μετά από αυτό θα ξεκινήσουν εθνοτικές συγκρούσεις στη Βαλτική, εναντίον των οποίων ο ρωσικός στρατός θα μετακινήσει στρατεύματα στο Καλίνινγκραντ για να επιτεθεί στο διάδρομο Σουβάλκι. Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ θα μετακινήσει 300.000 στρατιώτες στην ανατολική πτέρυγα για «αξιόπιστη αποτροπή».

Η σύγκρουση ανάμεσα στη Συμμαχία και τη Ρωσίας τοποθετείται στο καλοκαίρι του 2025, σύμφωνα με την Bild.

Το υπουργείο Άμυνας δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες. «Βασικά, μπορώ να σας πω ότι η εξέταση διαφορετικών σεναρίων -ακόμη και αν είναι εξαιρετικά απίθανα- αποτελεί μέρος της καθημερινής στρατιωτικής δουλειάς, ιδίως στην εκπαίδευση», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στην Bild.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, Σουηδοί εμπειρογνώμονες ασφαλείας προειδοποίησαν για τον κίνδυνο πολέμου με τη Ρωσία. «Πολλοί το έχουν πει πριν από μένα, αλλά επιτρέψτε μου να το πω λόγω του αξιώματός μου: θα μπορούσε να υπάρξει πόλεμος στη Σουηδία", δήλωσε ο Καρλ Όσκαρ Μπρόλιν, Σουηδός υπουργός Πολιτικής Άμυνας. Όλοι πρέπει να προετοιμαστούν για το «χειρότερο σενάριο», όπως ένας πόλεμος με τη Ρωσία, πριν να είναι πολύ αργά, πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ