ΚΟΣΜΟΣ

Τρία οπλισμένα drones καταρρίφθηκαν πάνω από αμερικανική βάση στο βόρειο Ιράκ

Τρία οπλισμένα drones καταρρίφθηκαν πάνω από αμερικανική βάση στο βόρειο Ιράκ
DRONE (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Hassan Ammar

Τρία οπλισμένα drones καταρρίφθηκαν την Τρίτη (16/1) πάνω από το αεροδρόμιο της Αρμπίλ στο βόρειο Ιράκ, στο οποίο σταθμεύουν αμερικανικές και διεθνείς δυνάμεις.

Αυτό ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του ιρακινού Κουρδιστάν χωρίς να διευκρινίζει αν προκλήθηκαν απώλειες ή ζημιές στην υποδομή.

Η επίθεση έγινε μερικές ώρες μετά την επίθεση που ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν σε φερόμενο από τους ίδιους ως «αρχηγείο» της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ Μοσάντ στην πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιφέρειας Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Οργάνωση που ονομάζεται Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, η οποία συσπειρώνει φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές του Ιράκ, έχει αναλάβει την ευθύνη για παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν.

Οι αμερικανικές και διεθνείς δυνάμεις που σταθμεύουν στο Ιράκ και κατά μήκος των συνόρων στη Συρία βρίσκονται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού εν μέσω δεκάδων επιθέσεων, για τις οποίες την ευθύνη έχει αναλάβει κυρίως η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ σε σχέση με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον στο Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα κατά του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ