ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Θα διασφαλίσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα» - Χαρακτήρισε... Φύρερ τον Νετανιάχου

Ερντογάν: «Θα διασφαλίσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα» - Χαρακτήρισε... Φύρερ τον Νετανιάχου
AP Photo/Markus Schreiber

Με αναφορές στη Γαλάζια Πατρίδα o Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτισε την παράδοση τουρκικών εξοπλισμών στο ναυπηγείο Σεφινέ στη Γιάλοβα. 

«Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας», είπε χαρακτηριστικά στην τελετή παράδοσης.

Το τουρκικό ναυτικό παραλαμβάνει σήμερα (19/1) μία φρεγάτα τουρκικής ναυπήγησης, ένα μη επανδρωμένο σκάφος που μπορεί να μεταφέρει και οπλικά συστήματα, ένα πλοίο υποστήριξης μάχης που μπορεί να μεταφέρει και τα μη επανδρωμένα σκάφη και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης.

«Σήμερα, δεν αρκούμαστε στην παράδοση των πλοίων μας, παραδίδουμε στο ναυτικό μας το πρώτο μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας με δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου στον κόσμο», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η ναυτική μας ισχύς αυξάνεται με τα πλοία μας. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε νέες επιτυχίες το επόμενο διάστημα. Το μυστικό αυτών των επιτυχημένων έργων είναι η στενή συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των φορέων», πρόσθεσε.

«Στόχος μας είναι μια πλήρως ανεξάρτητη Τουρκία στην αμυντική βιομηχανία», σημείωσε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η παράδοση και των «τουρκικών» πυραυλικών συστημάτων, ενώ μέχρι τον Μάρτιο θα γίνει η παράδοση και του πρώτου υποβρυχίου PIRI REIS, από τα έξι που ναυπηγούνται.

Οι νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν έγιναν στον απόηχο της επίσκεψης του στην Αθήνα και ενώ η Τουρκία προσπαθεί να ξεπεράσει τα εμπόδια που βάζει η στάση της και να ανοίξει ο δρόμος για να πάρει τους εξοπλισμούς που θέλει από τις ΗΠΑ.

Πυρά και κατά Νετανιάχου

Την ημέρα αυτή δεν περέλειψε να επιτεθεί κατά της Δύσης κατηγορώντας τη εκ νέου για απάθειά έναντι των επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Ερντογάν χαρακτήρισε μάλιστα τον Μπενιαμίν Νετανιάχου «Φύρερ».

«Όσοι αποφαίνονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ελευθερίες έχουν κάνει τα στραβά μάτια σε παιδιά, βρέφη, γυναίκες που σκοτώθηκαν βάναυσα τις τελευταίες 105 ημέρες», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Αρκούνται απλώς να παρακολουθούν βαρβαρότητες, που κλιμακώνονται σε γενοκτονία, που διαπράττονται από τον σημερινό Φύρερ Νετανιάχου, την αιμοδιψή ομάδα του εναντίον των Παλαιστινίων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Θα συνεχίσουμε τον αποφασιστικό αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας μέχρι να αποξηρανθεί τελείως ο βάλτος της τρομοκρατίας στη Συρία και το Ιράκ», διεμήνυσε εξάλλου ο Τούρκος πρόεδρος για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ