ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο μικρότερος γιος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Ντέξτερ

Πέθανε ο μικρότερος γιος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Ντέξτερ
Ο Ντέξτερ Κινγκ, γιος του αείμνηστου ηγέτη των πολιτικών δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Helen Comer / The Jackson Sun μέσω AP, Pool, File

Ο μικρότερος γιος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και της Κορέτας Σκοτ Κινγκ, Ντέξτερ Σκοτ Κινγκ, 62 ετών, πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο, σύμφωνα με το ίδρυμα King Center στην Ατλάντα, στο οποίο ο Ντέξτερ Σκοτ Κινγκ, υπηρέτησε ως πρόεδρος.

Σύμφωνα με το King Center πέθανε στο σπίτι του στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια μετά από μάχη με τον καρκίνο του προστάτη, ενώ η σύζυγός του, Leah Weber King, δήλωσε ότι πέθανε «ειρηνικά στον ύπνο του».

Ο Ντέξτερ Κινγκ ήταν μόλις 7 ετών όταν ο πατέρας του δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 1968 ενώ υποστήριζε τους απεργούς εργάτες στο Μέμφις του Τενεσί. Στα απομνημονεύματά του το 2004, «Growing Up King», ο Ντέξτερ Σκοτ Κινγκ σηματοδότησε τη δολοφονία του πατέρα του ως το τέλος μιας ανέμελης παιδικής ηλικίας.

«Από τότε που ήμουν επτά ετών, ένιωθα ότι πρέπει να είμαι τυπικός», έγραψε, προσθέτοντας: «Τυπικότητα, σοβαρότητα, βεβαιότητα - όλα αυτά είναι δύσκολο να διατηρηθούν, ακόμα κι αν είσαι άτομο με τέλεια ισορροπία, με όλα τα δράματα που σου ρίχνει η ζωή».

Ως ενήλικας, ο Ντέξτερ Κινγκ έγινε δικηγόρος και επικεντρώθηκε στην προστασία της κληρονομιάς του πατέρα του και στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας της οικογένειας Κινγκ. Εκτός από το ότι υπηρέτησε ως πρόεδρος του King Center, ήταν επίσης πρόεδρος του κτήματος King.

Ο Ντέξτερ Σκοτ Κινγκ ήταν γνωστός για την εντυπωσιακή ομοιότητα που είχε με τον πατέρα του. Έμοιαζαν τόσο πολύ που ο γιος κατέληξε να υποδύεται τον διάσημο πατέρα του σε μια τηλεοπτική ταινία του 2002.

Η μητέρα του Κορέτας Σκοτ Κινγκ πέθανε το 2006 και ακολούθησε ο θάνατος της μεγαλύτερης κόρης τους, Γιολάντα Κίνκ, το 2007.

«Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν τη στεναχώρια που νιώθω από την απώλεια ενός άλλου αδερφού», είπε Μπερνίς Κινγκ η νεότερη από τα τέσσερα αδέλφια του.

«Είναι δύσκολο να έχεις τα σωστά λόγια σε μια τέτοια στιγμή. Ζητούμε τις προσευχές σας αυτή τη στιγμή για ολόκληρη την οικογένεια του King», πρόσθεσε ο μεγαλύτερος αδελφός του, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τζούνιορ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ