ΚΟΣΜΟΣ

Νότιος Αφρική: Έβαλε φωτιά σε κτήριο για να εξαφανίσει πτώμα - Πέθαναν 76 άνθρωποι

Νότιος Αφρική: Έβαλε φωτιά σε κτήριο για να εξαφανίσει πτώμα - Πέθαναν 76 άνθρωποι
Το κτήριο το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες AP Photo Theme Hadebe

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησε η αστυνομία στη Νότια Αφρική μετά την ομολογία του ότι έβαλε φωτιά σε ένα κτήριο, από την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 76 άνθρωποι, για να καλύψει μια δολοφονία που είχε κάνει.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο Αύγουστο στο Γιοχάνεσμπουργκ και εκτός από τους νεκρούς υπήρξαν και 80 τραυματίες.

Στη διάρκεια της ανάκρισης, ο 29χρονος άνδρας ομολόγησε ότι εμπλέκεται στον εμπρησμό.

Αναμένεται να εμφανιστεί σύντομα ενώπιον δικαστηρίου του Γιοχάνεσμπουργκ κατηγορούμενος για εμπρησμό που προκάλεσε τον θάνατο 77 ανθρώπων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, είπε στην κατάθεσή του ότι είχε σκοτώσει έναν άλλο άνδρα τη νύχτα της πυρκαγιάς χτυπώντας τον και στραγγαλίζοντάς τον, σύμφωνα με τις αναφορές των νοτιοαφρικανικών μέσων ενημέρωσης. Ο ίδιος στη συνέχεια ανέφερε ότι έριξε βενζίνη στο σώμα του άνδρα και το έβαλε φωτιά με ένα σπίρτο στο υπόγειο του υποβαθμισμένου συγκροτήματος διαμερισμάτων.

Κατέθεσε ακόμη ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών και του είπε να σκοτώσει τον άνδρα ένας έμπορος ναρκωτικών που ζούσε στο κτίριο.

Ο άνδρας αντιμετωπίζει 76 κατηγορίες για φόνο, 120 κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας και μια κατηγορία για εμπρησμό, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 31 Αυγούστου σε ένα ερειπωμένο κτίριο όπου είχαν βρει καταφύγιο κυρίως μετανάστες. Πολλά από τα θύματα κάηκαν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμα.

Το περιστατικό έριξε φως στις επικίνδυνες συνθήκες υπό τις οποίες ζουν πολλοί φτωχοί άνθρωποι στο κέντρο του Γιοχάνσεμπουργκ, όπου δεκάδες κτίρια είναι εγκαταλελειμμένα και έχουν καταληφθεί από εγκληματικές συμμορίες που χρεώνουν όσους βρίσκουν εκεί καταφύγιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ