ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Από σοβαρή λοίμωξη υπέφερε ο 24χρονος που πέθανε στα χέρια αστυνομικών

Γαλλία: Από σοβαρή λοίμωξη υπέφερε ο 24χρονος που πέθανε στα χέρια αστυνομικών
Καθιστική διαμαρτυρία νεαρών Γάλλων στη συνοικία Μπογιενβάλ (Boyenval) του Μπονόντ σιρ Ουάζ για τον θάνατο 24χρονου, όσο αυτό βρισκόταν υπό κράτηση μετά τη σύλληψή του σε κοντινή πόλη Twitter @BenjaminIlly

H νεκροψία–νεκροτομή, που διενεργήθηκε στον νεαρό άνδρα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τρίτη σε πόλη κοντά στο Παρίσι, ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση, δεν κατέδειξε ίχνη βίας και ξυλοδαρμού.

Αυτό γνωστοποίησε σήμερα πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, αναφέροντας ότι ο 24χρονος υπέφερε από «μία πολύ σοβαρή λοίμωξη».

Ο θάνατός Αντάμα Τραορέ (Adama Traoré) στο Περσάν (Persan) είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ταραχές στην πόλη και το παρακείμενο Μπομόντ σιρ Ουάζ (Beaumont-sur-Oise) της νομαρχίας του Βαλ ντ’ Ουάζ (Val d'Oise), που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων βόρεια του Παρισιού. Την ανακοίνωση πως ένας άνδρας πέθανε κατά τη μεταγωγή του από αστυνομικές δυνάμεις μετά τη σύλληψή του, είχε κάνει ο αντιεισαγγελέας Φρανσουά Καπέν–Ντουλχόστ (François Capin-Dulhoste).

Συγγενείς του θύματος είχαν νωρίτερα καταγγείλει ότι η αστυνομία χτύπησε τον άνδρα, όσο αυτός βρισκόταν υπό κράτηση, διότι επιχείρησε να αποτρέψει τη σύλληψη του αδελφού του, σε βάρος του οποίου υπήρχαν υποψίες για βιαιοπραγίες και εκβιασμούς.

Οργισμένοι κάτοικοι της περιοχής πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον της αστυνομίας και πυρπόλησαν αυτοκίνητα. Οι ταραχές συνεχίστηκαν χθες για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα μετά τον θάνατο του ατυχή νέου.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι συνελήφθησαν στα επεισόδια, όπου συγκρούστηκαν 200 ντόπιοι και 180 αστυνομικοί, δήλωσε ο Ζαν Σιμόν Μεραντά (Jean-Simon Merandat), διευθυντής του τοπικού γραφείου της νομαρχίας.

Περίπου δεκαπέντε οχήματα και δεκάδες κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν από τους διαδηλωτές, οι οποίοι έριξαν βόμβες μολότοφ στο λύκειο Evariste Galois και στο δημαρχείο, επισήμανε ο Μεραντά στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

Ο Γάλλος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ