ΚΟΣΜΟΣ

Σαπέν: Άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit θέλει η G7

Σαπέν: Άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit θέλει η G7

Την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση το συντομότερο δυνατό θέλουν ανώτατοι αξιωματούχοι της G7, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Reuters για τη συζήτηση που έγινε σε σχέση με το Brexit κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο Σαπέν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι αγορές αντέδρασαν καλά, ότι τα πράγματα παραμένουν υπό έλεγχο, ότι υπάρχει ανάγκη να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό».

Η Βρετανία δεν ήταν προετοιμασμένη για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου και θα πρέπει να της δοθεί χρόνος για να αντιδράσει, ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «αυτό δεν θα πρέπει να διαρκέσει επ΄αόριστον», γιατί «η αβεβαιότητα είναι επιζήμια και οικονομικά, και κυρίως για τη Βρετανία. Έτσι, κάποιος πρέπει να αρχίσει διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό».

Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι καλούν συνεπώς τη Βρετανία να αρχίσει διαπραγματεύσεις χωρίς καθυστέρηση. Οι συνομιλίες της G7 διεξήχθησαν στο περιθώριο της συνεδρίασης στην Κίνα αξιωματούχων της G20, της ευρύτερης Ομάδας στην οποία μετέχουν πολλές από τις σημαντικότερες οικονομίες του πλανήτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ