ΚΟΣΜΟΣ

Ο σωσίας του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς είναι Αμερικανός και γερουσιαστής

Ο σωσίας του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς είναι Αμερικανός και γερουσιαστής
AP Photo/Markus Schreiber

Μία απρόσμενη συνάντηση είχε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ καθώς βρέθηκε μπροστά σε έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να είναι δίδυμος αδελφός του.

Ο λόγος για τον Αμερικανό γερουσιαστή από το Ντέλαγουερ, Κρις Κουνς. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν την Πέμπτη (8/2) και φάνηκαν να το διασκεδάζουν καθώς έβγαλαν μαζί μια selfie και την ανέβασαν στο διαδίκτυο βάζοντας το ίδιο ερώτημα.

«Wer ist wer;», αστειεύτηκε ο γερουσιαστής το οποίος στα γερμανικά σημαίνει «ποιος είναι ποιος».

Μεταξύ των σχεδόν πανομοιότυπων γκρίζων μαλλιών τους, της φαλάκρας και των μεταδοτικών χαμόγελων τους, με την πρώτη ματιά ήταν δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς.

Ο Σολτς, ο ηγέτης της τρικομματικής κυβέρνησης συνασπισμού της Γερμανίας που ήρθε στην εξουσία το 2021, δεν φημίζεται για την αίσθηση του χιούμορ του. Αλλά ο βετεράνος αριστερός πολιτικός έσπευσε να συμμετάσχει στη διασκέδαση.

«Χαίρομαι που ξαναβλέπω τον σωσία μου», έγραψε ο καγκελάριος Scholz στο X, πρώην Twitter, σε μια αναδημοσίευση της εικόνας.

Οι δύο τους δεν μοιράζονται μόνο την ίδια σχετική ηλικία - 60 και 65 ετών - ή το ίδιο σχετικό ύψος - περίπου 1,80 μ. - αλλά μοιράζονται και τις ίδιες θέσεις για την Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ