ΚΟΣΜΟΣ

Φινλανδία: «Ελεύθερη να βομβαρδίσει τη Ρωσία με τα όπλα μας η Ουκρανία»

Φινλανδία: «Ελεύθερη να βομβαρδίσει τη Ρωσία με τα όπλα μας η Ουκρανία»
Ο υπουργός Άμυνας της Φινλανδίας, Άντι Χακάνεν AP Photo/Virginia Mayo

Η Ουκρανία είναι ελεύθερη να επιτεθεί σε ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους με τα όπλα της Φινλανδίας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της σκανδιναβικής χώρας,  Άντι Χακάνεν.

Ειδικότερα, ο Φινλανδός υπουργός σημείωσε πως η χώρα του «δεν έχει θέσει κανέναν περιορισμό στο τι μπορεί να κάνει η Ουκρανία με τα όπλα που εκείνη της παρέχει» όπως μετέδωσε το Politico επικαλούμενο το φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο Yle.

«Εάν χρειαστεί, η Ουκρανία θα πρέπει επίσης να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους που βρίσκονται στη ρωσική πλευρά. Είναι μια απολύτως νόμιμη αμυντική μάχη που δίνει η Ουκρανία. Ο Χάρτης του ΟΗΕ επιτρέπει την επίθεση σε στρατιωτικούς στόχους πέρα ​​από τα χερσαία σύνορα», δήλωσε ο πρόεδρος της φινλανδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας, Γιούκα Κόπρα από την πλευρά του.

Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά από άλλες δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, όπου ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, είναι απρόθυμος να στείλει πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, φοβούμενος ότι τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία και να σύρουν τη Γερμανία απευθείας σε πόλεμο με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ενθαρρύνω τη Γερμανία να το εξετάσει σοβαρά. Η γερμανική κυβέρνηση γνωρίζει ότι θα είχαν μεγάλη σημασία στην εξέλιξη του πολέμου, η παράδοση των πυραύλων αυτών» συμπλήρωσε ο Χακάνεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ