ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Στις φλόγες πολυώροφο κτήριο - Στους 29 αυξήθηκαν οι νεκροί

Κωνσταντινούπολη: Στις φλόγες πολυώροφο κτήριο - Στους 29 αυξήθηκαν οι νεκροί

Στο σημεία έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Emrah Gurel

Κτήριο με 16 ορόφους τυλίχθηκε στις φλόγες στη περιοχή Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να υπάρχουν θύματα. 

Τη ζωή τους από τη φωτιά έχασαν τουλάχιστον 29 άτομα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επενέβησαν με 31 οχήματα και 86 άνδρες στην πυρκαγιά στους ορόφους μείον ένα και μείον δύο του κτηρίου που χρησιμοποιείται ως κλαμπ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η πυρκαγιά προκλήθηκε έπειτα από έκρηξη κοντά στη σκηνή του νυχτερινού κέντρου και τα άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτίριο εγκλωβίστηκαν.

Τα θύματα εργάζονταν στην ανακαίνιση του κτηρίου σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Ο επανεκλεγείς δήμαρχος της Πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία αίτηση για ανακαίνιση ή κατασκευή. Βρίσκεται σε μια αόρατη περιοχή επειδή είναι δύο ορόφους πιο κάτω. Δεν υπάρχει καμία καταγγελία. Έγινε μια παράνομη παρέμβαση». Για το περιστατικό ξεκίνησε έρευνα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς δήλωσε: «Εκδόθηκε ένταλμα κράτησης για συνολικά πέντε υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων τριών υπευθύνων του χώρου εργασίας, του υπεύθυνου διαχειριστή και ενός υπεύθυνου για την ανακαίνιση.

Το νυχτερινό κέντρο ήταν κλειστό λόγω του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού.

Για την τραγωδία ενημερώθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλικαγιά για την πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ