ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ένα άτομο νεκρό και τρεις τραυματίες από πτώση τμήματος γερανού

ΗΠΑ: Ένα άτομο νεκρό και τρεις τραυματίες από πτώση τμήματος γερανού

Από το σημείο της τραγωδίας

AP Photo/Daniel Kozin

Τραγικό θάνατο  βρήκε ένα άτομο και τρία τραυματίστηκαν μετά την πτώση τμήματος γερανού από κτήριο στην πόλη Φορτ Λόντερντεϊλ των ΗΠΑ.

Τα συνεργεία βρίσκονταν στη διαδικασία αύξησης του ύψους του γερανού όταν ένα τμήμα του αποκολλήθηκε, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Εικόνες από το σημείο της τραγωδίας δείχνουν ότι η τεράστια μεταλλική κατασκευή έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε σε μια γέφυρα, συνθλίβοντας το μπροστινό μέρος του.

Ένας οικοδόμος έχασε τη ζωή του αφού έπεσε μαζί με το τμήμα του γερανού.

Δύο από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ένας τρίτος νοσηλεύτηκε επί τόπου.

Σε συνέντευξη Τύπου, έγινε γνωστό ότι ένα συνεργείο οικοδόμων που εργαζόταν σε μια πολυκατοικία ήταν στη διαδικασία να «βάλει βήμα στον γερανό» προσθέτοντας τμήματα σε αυτόν για να τον κάνει ψηλότερο, όταν μια πλατφόρμα έπεσε από το κτήριο, μαζί με κομμάτια του γερανού.

Πρόσθεσαν ότι ο ίδιος ο γερανός παρέμεινε προσκολλημένος στο κτήριο.

Ένας οδηγός δήλωσε στο δίκτυο NBC ότι το αυτοκίνητό του υπέστη ζημιές από το κομμάτι του γερανού που έπεσε, το οποίο αναπήδησε από το αυτοκίνητό του και προσγειώθηκε στο όχημα δίπλα του.

«Οδηγούσα και ένιωσα κάτι, κοίταξα ψηλά και είδα την μπλε κατασκευή να πέφτει και πάτησα τα φρένα μου», δήλωσε ο Μαρκ Τσερέζι στο NBC 6.

«Είμαι πολύ τυχερός που είμαι ζωντανός», πρόσθεσε.

Μια άλλη γυναίκα που ζει κοντά δήλωσε ότι οι κραυγές που ακούγονταν από τους εργάτες της οικοδομής την ώρα της κατάρρευσης προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή.

Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν ακόμη τι προκάλεσε την πτώση του τεμαχίου του γερανού και έκλεισαν επ' αόριστον τη γέφυρα της Southeast 3rd Avenue καθώς ερευνούν γύρω από το σημείο του συμβάντος.

Το τμήμα του γερανού άφησε μια τρύπα στη γέφυρα, με τους αξιωματούχους να συμβουλεύουν τους οδηγούς να αποφεύγουν την περιοχή μέχρι να ανοίξει ξανά.

Ο Νέος Ποταμός, που περνάει από κάτω της, έχει επίσης κλείσει για τη θαλάσσια κυκλοφορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ