ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Καλεί Αίγυπτο και Κατάρ να πιέσουν τη Χαμάς για σύναψη συμφωνίας με το Ισραήλ

Μπάιντεν: Καλεί Αίγυπτο και Κατάρ να πιέσουν τη Χαμάς για σύναψη συμφωνίας με το Ισραήλ

O Τζο Μπάιντεν

AP Photo/Matt Kelley, File

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε επιστολή του προς του ηγέτες της Αιγύπτου και του Κατάρ τους καλεί να ασκήσουν πίεση στη Χαμάς για τη σύναψη συμφωνίας με το Ισραήλ για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, δήλωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Πρόκειται για νέα προσπάθεια προκειμένου να καρποφορήσουν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Χαμάς για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Στο μεταξύ, ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς αναμένεται στο Κάιρο το Σαββατοκύριακο για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, τον Αιγύπτιο και τον Ισραηλινό ομόλογό του.

Το Ισραήλ κάνει αυτά που ζήτησε η Ουάσινγκτον σε σχέση με τη βοήθεια στη Γάζα

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ ολοκληρώνει τα μέτρα που ζήτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με την αύξηση της μεταφοράς της βοήθειας στη Γάζα, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, την επομένη της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Όταν ρωτήθηκε εάν απείλησε ότι θα σταματήσει την παράδοση στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας αυτής, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε αναχωρώντας από τον Λευκό Οίκο: «τους ζήτησα να κάνουν αυτό που κάνουν αυτή τη στιγμή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ